Bár augusztustól kormányzati cél a havi átlag 200 ezer közmunkás foglalkoztatása, októberben ennek ellenére 15 ezer új állástalan lett – írja az Mfor.hu.

Az októberi 395 ezer munkanélküli a korábbi 5-600 ezerhez képest fejlődés, azonban a 15 ezres havi növekedés negatív meglepetés a lap szerint. A felpörgetett közmunkaprogramok hatására ugyanis az elmúlt közel két évben a létszám fokozatos csökkenését tapasztalhattuk.

Egyedül a tartósan állástalanok számában mutatkozott újabb csökkenés, a korábbi 102 ezerről 101 ezerre mérséklődött a számuk. Ellenben az ellátás nélkül élő állástalanok 5000-rel lettek többen, 216 ezren voltak a statisztika szerint, míg a szociális segélyből élők 123 ezren voltak, ami 6000 fős növekedés eredménye lett szeptemberhez képest.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Egészen elképesztő, hogy még mindig van pofájuk ezt hangoztatni:
"...395,2 ezer nyilvántartott álláskereső volt hazánkban."
Leánykori nevén ez a regisztrált munkanélküliek táborát jelenti.
Ha csak hárommal szorzom,--márpedig félek, hogy ennyivel simán lehet--,
akkor is közel egymillió embernek gyakorlatilag nincs munkája.
A közmunka is munka, sőt van, akinek kvázi kényszermunka,
lásd Érpatak!- de legyünk őszinték, a Kádár rendszer ebből a szempontból
jobb volt! Akkor is hitelből éltünk, de legalább nem voltak koldusok, éhezők,
hajléktalanok...Az államadósság nem csökken, az eltartottak száma egyre több,
a GDP-t termelő egyre kevesebb, az elit pénzéhsége egyre határtalanabb...
Lassan tényleg ott tartunk, hogy egy eltartóra nyolc eltartott jut.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@hattorihanna: @hattorihanna: embernek születni kevés, tipikus esete-és még meg is ismétli az otrombaságát-hát ez nálam tolerálhatatlan bárkit is vesz célba az ilyen(kivétel,ha szeren van)
Desischado
Remélem, a segélyért is lesz tüntetés! Mert munkanélkülivé bárki válhat!
kkalman
A 15000 új munkanélküli nem is létezik. Csak a számítógépes rendszer hibájából adódik ez a szám. A hiba kijavítása után 150.000-el kevesebb lesz a munkanélküliek száma.
radios45
@Desischado: igen sajnos Mo-on sok esély van rá, és ha az illető nem kap újra közmunkát. Vagy esetleg nem tud elhelyezledni a közeli városban, a szakmájában, akkor 2hónap állásker.tám. Lejárta után, a biztos éhenhalás, vár rá.
Engemet szerencsére visszavesznek, dec.2től az iskolába, mert az igazgató szimpatikusnak talált, és átérzi a helyzetemet,/itt nálunk sehol nincs felvétel/ látom rajta, február végéig lesz munkám.
Ilyen is létezik, a többi csak rajtam múlik.
lajospapa
Ott folytathatnák az adatközlést, ahol a népmesék végződnek. Aki nem hiszi, járjon utána! Állítólag közel 4,2 millió foglalkoztatott van. Ki is számít ebbe bele? A londoni tányérmosó, és az ausztriai naponta ingázó nagymamacsősz is? Ki a négyszázezer nyilvántartott álláskereső? Ki az aki már nem keres állást, ki az aki még soha nem keresett? Matolcsy arról beszélt hogy ötszázezer utalja haza a fizetését, ugyanakkor a 4,2 millió foglalkoztatott négyszázezerrel több a fülkeforradalom előttinél, gyakorlatilag szinte teljes kéne, hogy legyen a foglalkoztatottság. A út szélén nem hagyunk senkit. Belelökjük az árokba.
Desischado
@radios45: ŰÖrülök neki! Sok szerencsét kívánok! Akkor te pontosan tudod, miről beszélek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.