Az életminőség romlásához és a GDP csökkenéséhez vezethet a képzett, fiatal munkaerő elvándorlása azokban az EU-hoz 2004 óta csatlakozott országokban, ahonnan a munkaerő a nyugati társállamokba áramlik, mutatta ki egy hétfőn, az MTI által ismertetett német tanulmány. A bonni Munka Jövője Kutatóintézet (Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit - IZA) adatai szerint a 2004 óta csatlakozott kelet-közép-, és kelet-európai európai országok polgárai közül jelenleg 5 millióan élnek a nyugati uniós tagországokban. Több új EU-tagországból a munkaképes korú népesség igen jelentős része vándorolt ki a nyugati társállamokba, Litvániából például 9 százalék, Romániából 10 százalék.

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Egy kérdésem van csupán.

Bennünket ki véd meg, a kormányunktól ?

Mivel áldásos tevékenységük gyümölcse kézzel fogható és tapasztalható is. Nem mi küldtük ki az embereket idegen honba, hanem olyan körülményeket teremtettek, hogy kénytelenek voltak hazájukat elhagyni. Kinek köszönhető ? Azoknak, akik az Ország házában regnálnak, tizen - huszon éve. Még nyilatkozták is, hogy el lehet tolni a bringát. Most, hogy el is tolták, akkor min is kell csodálkozni ?
Ja nem ezen lovat akartuk...már ez van, ezt tetszettek választani...
A felelősséget pedig nem kell hárítani senkire, ott helyben kell keresni a felelősöket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.