Az Észak-atlanti Tanács (NATO) külügyminisztereinek találkozóján vesz részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden – közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a külügyminiszterek munkaülésen vitatják meg a szövetség walesi csúcsértekezletén hozott döntéseket, különös tekintettel a tagállamok biztonságát erősítő Készenléti Akcióterv (Readiness Action Plan) végrehajtásának helyzetére.

Szijjártó Péter emellett egyeztet a NATO-Ukrajna Bizottság ülésén, valamint az afganisztáni Eltökélt Támogatás (Resolute Support) művelethez hozzájáruló partnerekkel kiegészített külügyminiszteri munkaülésen – tették hozzá.

A NATO-csúcs után, szerdán a miniszter az Iszlám Állam nevű szervezet elleni nemzetközi koalícióban résztvevő országok találkozóján képviseli Magyarországot, a tanácskozást John Kerry amerikai külügyminiszter vezeti majd – tudatták.

Szijjártó Péter emellett négyszemközt tárgyal majd Gunnar Bragi Sveinsson izlandi külügyminiszterrel, Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel, valamint a koszovói kollégájával, Enver Hoxhaj-jal – áll a tárca közleményében.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Szijjártó négyszemközti tárgyaló partnerei a világpolitika fő meghatározói.
Toby
Ja, tárgyal.
Magyarra fordítva, beszélnek azzal a buta, agyon zselézett agyával !
Dr. Felipe
Remélem kibírják röhögés nélkül mikor meglátják.
világlátó
Bizony mosolyfakasztó hír ez. Az izlandi, a koszvói kollégák bizonyára hallatlanul fontos kérdésekkel szeretnének miniszterünkhöz fordúlni. Az ukrán külügyminisztertől pedig azt kérjük, ne küldjék a frontra a kárpátaljai magyarjainkat.Majd valami mással ellensúlyozzuk ezt a gesztust. Ami Szijjártó úr megjelenését illeti, sportban jeleskedő fiatal ember létére mozgása, testtartása, frizurája, valóban korrekcióra szorulna. Hasznos lenne egy trénerrel gyakorolnia.
Kínos látvány ahogy jár, ahogy a test tartásán képtelen változtatni. Nem gondolom hogy ez a legnagyobb baj vele, de javíthatna. A nagyobbik baj az, hogy még nehezen tudjuk elfogadni őt külügyminiszternek, még akkor is, ha a tárca nagy részét átdelegálta Orbán Viktor a Lázár minisztérium hatáskörébe. Egy Szergej Lavrov formátumu külügyminiszter mellett Szijjártó miniszter úr bizony kisinas. Ezt ő is tudja, de Orbán Viktor odatette, hát tenni kell a dolgát. Olyan nagy baj nincs, mert a fenti urak sem meghatározók országaik külkapcsolatai intézésében, ahogy miniszterünk sem. Pedig Magyarország jelen helyzetében egy jó külügyminiszter ellensúlyozhatná a miniszterelnök által okozott galibákat.
balambér
Világlátó: egyetértek veled, kivéve az utolsó mondatodat.
Martonyi úr is nagyon csúnyán végigcsinálta a baltás gyilkos körüli nemzetközi disznóságot. Gusztustalanul elvtelen volt, gondolom kapott érte bőven koncot.
Ebben a kormányban csak az marad vagy kerül be, amelyik kidobja gerincét, vagy egyenes a nélkül születik. Az uszodatulajdonosnak nem kell ezzel bajlódnia, neki már fogalma sincs a tisztességről, így ami nincs az nem is hiányzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.