Általános európai tendenciának nevezték a kormány képviselői a migrációt a Magyarországról történő elvándorlás okairól és a folyamat megállításának lehetséges megoldásáról ellenzéki kezdeményezésre tartott szerdai parlamenti vitanapon.

Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára vitaindítójában azt mondta, európai összehasonlításban még mindig alacsony a külföldön élő magyarok aránya. Hozzátette: Magyarországon a diplomás migráció – az egészségügy és kisebb mértékben a mérnöki munkakörök kivételével – eddig nem okozott szakemberhiányt.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: a kormány azzal teheti a legtöbbet, hogy olyan gazdasági környezetet teremt, amely megfelelő szakmai életutat és perspektívát biztosít a fiataloknak. A foglalkoztatáspolitika területén tenni kell azért, hogy hazavonzzák a fiatalokat azzal, hogy itthon teremtenek számukra versenyképes kilátásokat – mondta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a czunyine aztan megmondta a tutit... Meg mindig nincs eleg magyar kivandorlo, a tobbiekhez kepest...
Ja, mert a Pistike 4 lekvarosuveget vert le a polcrol, meg a szomszedek Jocikaja is kettot, igaz, a Jocieknak meg van 54 uveg lekvarja befozve, viszont a hulye Pistikeeknek csak 6 volt osszesen.

Na, akkor kinel is van a nagyobb veszteseg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.