Boross Péter volt miniszterelnö a Veritas Történetkutató Intézet konferenciáján arról beszélt, hogy a Horthy-korszakról túl egyoldalú képet festettek, mert bár végül deportálták a zsidó szomszédait, ő nem tapasztalt antiszemitizmust a korszakban a zsidótörvények ellenére sem.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Persze mert a vén marha idióta azt hitte hogy a zsidó szomszédait csak kirándulni viszi a MÁV.
Az már nem tűnt fel a marhájának hogy nem tértek vissza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"...mert bár végül deportálták a zsidó szomszédait,
ő nem tapasztalt antiszemitizmust..."
Hát nem is a zsidók szomszédai: János bácsi és Mari néni voltak antiszemiták,
te agyalágyult! Hanem azok, akik meghozták és végrehajtották a zsidótörvényeket!
És ez a Horthy imádó is miniszterelnök volt Magyarországon.:(
Mobil123
Ahol te éltél ? És mi voltál?!!! Szégyeld magad!!
Toby
Na vazze, a hóbagoly már félrebeszél, mert szerinte a zsidó deportálás nem jelent antiszemitizmust. Hát persze, a sárga csillagot meg a csendőrök hordták, a budapesti gettó meg szeretetotthon volt.
Vén marha !
Dr. Felipe
Persze mert a vén marha idióta azt hitte hogy a zsidó szomszédait csak kirándulni viszi a MÁV.
Az már nem tűnt fel a marhájának hogy nem tértek vissza.
papa.49
Most hogyan számolsz el Bubó doki, hóbagoly, a párttitkári beosztásoddal, meg a vezérig.helyettesi beosztásoddal a Vendéglátónál, nekem nem tudsz hazudni, láttam az irodádat, jártam benne, a melósoknak az egész lakása nem volt akkora mint ennek az ,,partizán/ ellenálló,, xarjankónak !!!
Ugye '45 után partizán volt, '90 után lett ellenálló, bár szerintem meg egy szélkakas senki!!!
Nil
VALÓSZÍNÜLEG GYEREK VOLT ÉS A GOLYÓIVAL JÁTSZADOZOTT
bocs caps lock
egy gyerek mit foglalkozik a politikával- ha most megkérdeznénk egy gyereket hogy van-e cigánykérdés vagy hajléktalanüldözés azt mondaná mi???
nézzétek meg mire mozdult a nép- az internetadóra - a munkatörvénykönyvénél, az alaptörvénynél kellett volna!!
Hofipisti
Boross Péter 1928-ban született Nagybajomban. Az u.n. Numerus Clausus megszületésekor ő még a világon sem volt, s a számozással jelölt első zsidótörvény szentesítése (1938) idején a 10. életévében volt - meleg polgári családi fészekben Nagybajomban, ahol a korábbi (1870) mintegy 400 izraelita lakosból 1930-ra már csak mintegy 110 maradt. Őket éppúgy sújtották a későbbi zsidótörvények,majd mindnyájukat a kaposvári gyűjtőtáborból vitték tovább.
Nem hinném, hogy szüleitől, nagyszüleitől, akik azért Nagybajomban nem a proletár réteget képviselték (édesapja erdőmérnök, vitézi ranggal) ne hallott volna pl. a háború után, 1918 decemberében történt nagybajomi zsidó boltok kifosztásáról, netán a zsidó iskola - már korábbi - megfojtásáról.(nagybajomfigyelo.wordpress.com/2014/05/13/bajomi-tortenetek-xi/)
Hogy Boross Péter emlékezete, nem a legfrissebb, azt már tapasztalhattuk éppúgy, mint a talán édesapja vitézi mivoltából eredően táplált Horthy-imádata ugyancsak ismert. Mindez önmagában egy ilyen szép kort megért embertől nem vehető rossz néven, inkább csak az, hogy képtelen leszokni arról, hogy ő mondja meg a "tutit" - különösen, ha az említett - nem objektív - életítéletből indul ki!
Szimba
"Ahol én éltem, nem volt antiszemitizmus" - ahol Anyukám élt ott sem, viszont 85 évesen emlékszik arra, amikor a zsidókat a faluján vezették végig és ki volt adva a falusiaknak, hogy főzzenek rájuk. Mármint a zsidókra. Aztán amit főztek – ki ki mást – összeöntötték egybe és azt kapták.
Nem helyi antiszemitizmusról beszélünk, hanem a Horthy-korszakról.
Boros Péter 86 éves. Ebben a korban, legyen akár tudata teljességében, a múlt megszépül. Épp ezért mert neki már megszépült, nem kéne nyilatkoznia. Családja felelőssége is.
m.macskosz
@Szimba: Ne hidd, hogy teljesen hülye. Igenis imádja Horthyt. Lelke rajta!
Szimba
@m.macskosz: Édesapja, Boross György ... vitézi címet kapott. Ezért? Az én Apám is megörökölte az apjától, mégsem imádta Horthyt.
m.macskosz
@Szimba: Engem is idegesít, mert közben az előző meg a kommentekkel együtt eltűnik.
Propeller ugyan megígérte, hogy változtat ezen, de eddig úgy látszik, nem sikerült. :(
tivoli
"Ahol én éltem, nem volt antiszemitizmus"
Miért olyan hihetetlen ez? Ahol én élek, ott sem. Mai napig sem.
nyanya001
Ahol te éltél, ott szocializmus sem volt
te mocskos seggnyaló gerinctelen csiga !
nyanya001
@tivoli: Mi a manó !
Te Boross Péter vagy álruhában ? :)
tivoli
@nyanya001: Ha antiszemitizmus lett volna, akkor Boross úrnak nem lett volna módja még felnőni se úri módon, nemhogy politikai státuszt kapjon s egészen a miniszterelnökségig vigye.
nyanya001
@tivoli: Borossnak is csak megszületni volt nehéz,
de az sem neki, inkább az anyjának !
tivoli
@nyanya001: Akkor hihető amit állít, nemigaz?
Senara
Igaza van ! Én tovább megyek mint a szociból átvedlett Mdf aki később Fideszes lett polgár hóbagoly gondolat menetét ... a zsidók nem is voltak bezárva , hanem mi voltunk kizárva .
nyanya001
@tivoli: Persze olvasd ,@Senara hozzászólását!
tivoli
@nyanya001: Most már igen. És igaza van, mind a mai napig így van ez..
lajospapa
Hihetünk neki! Már csak életútjából is következik. Ugyanis amikor a zsidótörvényeket alkották gyermek volt, nem tudhatta ugyebár, hogy azokat a törvényeket ugyebár a befogadás érdekében alkották. Ezek a törvények annyira befogadóak voltak, hogy zsidó nem is házasodhatott nem zsidóval. Egyéb korlátokról nem is beszélve. Ha már erről beszélni mer legalább elolvashatta volna ezeket a törvényeket. Elolvashatta volna a kamenyec- podolszki "idegenrendészeti" történteket nemcsak Szakály történész megvilágításában. Amikor a munkaszolgálatos zsidók elindultak a frontra a szomszéd zsidók maradtak, hogy 44 karácsonyán náluk vendégeskedjenek? Volt másik államfő, olyan akit nem Hitler tett hatalomba, aki saját állampolgárait idegen hatalomnak szolgáltatja ki? Mért is állíttatta le a deportálásokat? Hihetünk Boross Úrnak, hogy erről gyerekként nem tudott. Most viszont mért nem tud?
Boros Úr életútjához tartozik még két apróság. A szocializmus idején olyan pozícióban volt, melybe nem kerülhettek antikommunisták. A rendszerváltozás után olyan pozícióba került, ahová nem kerülhettek kommunisták.A többi rendben.
tivoli
@lajospapa: ma, 21:12
Egyszerű a válasz. Ő olyan körökhöz tartozott, melynek tagjai fölötte álltak mindenféle politikai hisztériának.
lajospapa
@tivoli: Kár olvasnod! A betűket ismered, de amit jelentenek azt nem.
tivoli
@lajospapa: ma, 07:08

Szerinted melyik részét nem fogom? Mert én erre a megjegyzésedre válaszoltam:
"Boros Úr életútjához tartozik még két apróság. A szocializmus idején olyan pozícióban volt, melybe nem kerülhettek antikommunisták. A rendszerváltozás után olyan pozícióba került, ahová nem kerülhettek kommunisták.A többi rendben."
lajospapa
@tivoli: Lehet, hogy még mindig nem értem. Mi az hogy felette állt minden politikai hisztériának? Ki volt, hogy oly magasságokban leledzett, mint a Magasságos?
tivoli
@lajospapa: Magyarországnak a mai napig meg vannak a nemesi kiváltságosai, akik nem tévesztendők össze a politikusokkal, újgazdagokkal. Hozzájuk fel sem ér az a hisztéria amely itt leledzik.
patyuka
A rendszerváltás elfuserálása, a nemzeti vagyon szétverése és/vagy elherdálása az efféle, a rá hajazó "igaz" embereknek "köszönhető". Miközben az "átkosban" kivételezett, kollaborálást feltételező pozíciókat töltöttek be - lásd "hősünket", avagy levezénylőjét: A. J. miniszterelnőköt... -, akkor rögvest az elnyomott "alámerültek" szerepében tetszelegtek. Pökhendin úgy gondoltát - és sajnos akként tették is - hogy ők, az addig elfojtott, immáron fellángolt zseniként mindenhez jobban értenek. Ám az eredmény ismert: sikerek helyett minden addigi értéket felégettek maguk után és körött, megágyazva mintegy az újabb Horthy-korszaknak...
világlátó
@lajospapa: Ez bizony megáll a lábán.
Már csak azt nem értem, miért riogatnak a zsidókkal még ma is. Magyar nyelvre oktatják Izraelben a gyerekeket, mondván, új hazájukban szükségük lesz rá. A Duna parti új lakóparkok már a hozzánk telepített zsidóké lesz. Ilyen híreket sugároznak nálunk évek óta. Ez a permanens zsidózás megmérgezi a teljes hazai légkört. Amíg egyszer a bíróság nem ítél keményen az ilyen ostobaságokért, nem lesz vége. Akkor sem, de legalább néhány bunkó csahos halkabban ordít .
A két világháború közörtt túl sok minden történt. Troianontól a revansizmus, Hitler hatalomra jutásától a fasizmus bűzös levegője járt nálunk. Kár ezt tagadni. Igen romlottá vált a hazai politikai elit a felsőházban, az uralkodó társaságban, de a Magyar Királyi Honvédségnél is, így a Ludovikán is, ahonnan Szálasit is kipenderítették.
Előre kell nézni uraim ! Csak a holnapon tudunk igazítani valamit, a tegnapon már nem! Elődeink viselt dolgain sem tudunk kozmetikázni. Legyen példa a múlt, okulásul a fiataloknak. Ne akarjuk a bűneinket nemzeti színü szalaggal átkötve továbbadni a holnap nemzedékének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.