A többség, a döntéshozók jelentős része is, már csak a szegénység tüneteit látja, ennek alapján ítélkezik, de az odavezető utat nem vizsgálja - mondja Czibere Ibolya szegénységkutató szociológus. Mélyszegénységben élőknek azokat tekintjük, akik az öregségi nyugdíjminimumánál, azaz 28 500 forintnál kevesebből élnek havonta. HVG: Van esélye bárkinek kiverekedni magát ebből a helyzetből? Cz. I. :Önerejéből biztosan nincs. Mivel a mélyszegénység öröklődik, egymás utáni generációk ebbe születnek, ebben nőnek fel, így nem tanulhatnak meg semmilyen módot, amely segítené őket ebből kilábalni.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A termelő munka egész éveken át, élhető bérért, az emelhetné ki a szegénységből az embereket. A 3 hónapig tartó Közmunka még szegényebbé teszi a családokat!
kukac50
28500 forintos minimálnyugdíjasok fagynak éhen a saját otthonukban, 50 ezer forint juttatásból nyugdíjból élők,ha kifizetik a számlákat, akkor már enni sem nagyon tudnak. Gyógyszert vagy kaját, vagy tűzifát törhetik a fejüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.