Elkezdte a hazai elektronikus hírközlési hálózatok felmérését az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. – mondta a Világgazdaságnak Kis Gergely, a társaság partnere. A munka az újgenerációs szélessávú fejlesztések megalapozásához szükséges.

A digitális nemzet fejlesztési program egyik fő célkitűzése, hogy 2018-ra valamennyi háztartás számára legalább másodpercenként 30 megabites (Mbit) letöltési sebességet nyújtó hozzáférést tegyenek elérhetővé – idézte fel a VG. Az otthonok felében a másodpercenként 100 Mbites kapcsolat lehetővé tétele a cél.

Ehhez pontosan tudni kell, hogy az egyes háztartások számára milyen internethozzáférés áll rendelkezésre. Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft 23,9 millió forintos ajánlattal nyerte meg a projektre kiírt közbeszerzési eljárást – tette hozzá a lap.

Kis Gergely közlése szerint a társaság a távközlési szolgáltatókkal történő konzultáció és saját nyilvántartásai alapján állítja majd össze azt a térképet, amely megmutatja az országban azokat a területeket, ahol nem áll rendelkezésre ilyen minőségű internetkapcsolat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Miért van olyan érzésem, hogy ez a felmérő társaság valakinek a valakije?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Miért van olyan érzésem, hogy ez a felmérő társaság valakinek a valakije?
mekkelek
@coyote3: mert a Gyurcsány meghipnotizált és lepaktáltál a hazaárulókkal...
leszúrt rittberger
Fel van ez már mérve rég. A T-Online honlapján ha megadod a címed, hogy hová szeretnél szélessávú netet rendelni, azonnal kiírja, hogy lehet-e oda vagy sem.

Gondolom egy telefonhívásba kerülne elkérni az adatbázist, de hát ugye akkor mire számláznának ki 23,9 millió forintot...
Másik
@leszúrt rittberger: Szerintem a közel 24 millát arra kapja a nyertes, hogy elkérje a kimutatásokat a szolgáltatóktól.

Nekik pontos adataik vannak arról, kinek, hova mekkora sávszélességet biztosítanak.
Desischado
@coyote3: Neked is? Akkor ezek szerint nem vagyok paranoiás! Elmehetnek a bús francba!!!

@papa.49: Én is így gondolom! Felmérnek bennünket! Hiszen még nem tettek le végleg a netadóról, csak most nem merik forszírozni!
pbalage
bevallom, nálam sz@r a net, nincs értelme adót kivetni rá, csak a drogos fideszesek böffenetei folynak a madzagon, a tévé is vacak.
Alighanem inkább veszek inkább egy kaszát, mert a mezőgazdasági munka mostanában jobban foglalkoztat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.