A Bors megtudta: az Oslóban elfogott magyar férfi egy állásából nemrég elbocsátott mentős. Munkát keresni ment Norvégiába.

A 41 éves magyar férfi ügyvédje elmondta, védence mindent megbánt és együttműködik a hatóságokkal. Mint elmondta, a motiváció pusztán gazdasági jellegű volt, egy olyan ember tette, aki elvesztette a munkáját. "Az elején valószínűleg fel sem fogta, mekkora bajt okoz, csak akkor mérte fel a helyzet súlyosságát, amikor meglátta a szállodánál gyülekező rengeteg rendőrt" – tette hozzá az ügyvéd.

Bár egyelőre igen kevés információ lát napvilágot, reális lehetőségnek tűnik, hogy a túszejtőnek egyszerűen elfogyott a pénze Norvégiában. A Bors utánanézett: a szállodában – amelyben lakott és amelynek munkatársát foglyul ejtette – öt éjszakát 235 ezer forintért tölthet el egy vendég. Könnyen lehet, hogy az állását elvesztő férfi minden spórolt pénzét felélte, miközben Norvégiában képtelen volt munkát találni.

Dr. Magyar György elmondta, hogy a tette itthon terrorcselekménynek minősül, amiért 10 évtől akár életfogytiglani börtön is kiszabható.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
De sok életet, családot tesz tönkre ez a kiszámíthatatlan, bizonytalan gazdasági élet, mely hazánkban eluralkodott! Depresszió, öngyilkosság, bűnözés hullámát okozza ez a mérhetetlen szegénység...
pbalage
@Cicamama55: az a másik figura, aki felgyújtotta magát a rendőrségen is hasonló helyzetben volt.
karma1
Mindketto egyenes kovetkezmenye a kilatastalansag okozta depresszionak...

Elerkezett a "nincs mit veszteni" es a "nincs tovabb" helyzet, amit - megfelelo szocialis halo, athidalo munkalehetosegek, stb. - hianyaban egyaltalan nem lehet kezelni, raadasul az is beigazolodott, hogy az illeto egyaltalan nem beteg, hanem gazdasagi menekult.

Oriasi szegyen ez magyarsagra nezve otthon is,de kulfoldon meginkabb, ahol szazszorosan meg kell mutatni, hogy ertekes ember vagy.
Sajnalom szegenyt, nem cserelnek vele, de a helyeben maradnek Norvegiaban a bortonben, mert klasszisokkal jobb lehet, mint otthon, sztem nincs annyi "nehezbunozo" ott becsukva, mint Magyarorszagon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.