Kövér László házelnök szeretné, ha a Fideszen belüli kommunikáció visszatérne a régi mederbe, senki nem táplálna felesleges bizalmatlanságot a másikkal szemben, és senki nem gyanúsítaná meg a másikat olyan szándékkal, amely nem létezik.

A parlament és a Fidesz országos választmányának elnöke erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt hétfőn, miután a műsorvezető idézte Lázár János múlt heti Figyelő-interjúját. Ebben a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, "jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki".

Kövér László erre azt mondta: figyelmeztetésnek tartja ezt a kijelentést, amelyet "ugyanígy, szó szerint ugyanebben a formában el tudnék mondani, megismételhetnék, címezhetném a fiatal harcosoknak is, ha felvenném ezt a kesztyűt vagy úgy látnám, hogy ez egy értelmes vita".

De, jelezte, esze ágában sincs felvenni a kesztyűt, az említett idézetet nem hajlandó magára venni.

Hozzátette, ha eddig bárki megkérdezte tőle, tagadta, hogy létezne ilyen törésvonal, de "most már közelebb jutottunk ahhoz, hogy létezzen, mert ami egyszer kimondatott, az a valóság dimenziójába belépett".

Lázár János lapinterjúját egyébként úgy kommentálta: "kifejezetten derűsen fogadtam a történteket".

A házelnök azt is mondta, örömmel veszi, hogy az elmúlt négy év feszültsége, ami most így "levezetődött (...) Lázár Jánosban", "az éppen rajtunk vezetődik le, és nem máson".

Kövér László nyomatékosította, számára a lojalitás az egyik legfontosabb politikusi erény. "E tekintetben lehet, hogy követtünk el hibákat, Pokorni Zoltán az eredeti megfogalmazásával vagy én, amikor próbáltam (...) hűteni a kedélyeket. De a lojalitás vezetett bennünket (...), nem az ártó szándék" – mondta, utalva Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek az "urizálást" elutasító megszólalására, amely a házelnök szerint sem volt haszontalan.

A Fidesz választmányi elnöke megjegyezte, Pokorni Zoltán olyan véleménynek adott hangot, amely a párt tagságában és szimpatizánsai körében létezik. Azt is mondta ugyanakkor, hogy szerinte igenis lehet valakinek olyan vagyona, amelyet tisztességes munkával, vállalkozással, az eszével szerzett.

Az elmúlt időszak vitákat kiváltó kormányzati, kormánypárti terveiről, előterjesztéseiről is kérdezték a házelnököt.

Az azóta elvetett internetadót jó gondolatnak nevezte, de úgy látja, nem volt idő előkészíteni kommunikációs szempontból.

Az emberek többségének szerinte kedvező új autópályamatrica-rendszerrel kapcsolatban azt a problémát vetette fel, hogy az vajon nem jár-e majd olyan tehernövekedéssel Budapest útjain, amely ellehetetlenítheti a közlekedést. Ezzel összefüggésben utalt Tarlós István főpolgármester egyéves próbaidőszakra vonatkozó, szerinte bölcs és helyes javaslatára.

A drogteszt tervéről Kövér László úgy fogalmazott, "egyelőre nem tűnik sem szimpatikus ötletnek, sem célravezetőnek".

A vasárnapi pihenőnap már elfogadott szabályozását viszont támogatja a fideszes politikus.

Arról is faggatták, mi a véleménye egyes alkotmánybírósági jogkörök esetleges visszaadásáról, amire úgy reagált: nem ért egyet vele, de ez nem jelenti okvetlenül azt, hogy amikor majd napirendre kerül, ellene szavazna.

Európáról szólva az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a kontinens egyik válságból a másikba bukdácsol. Megemlítette az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi egyezményt, amelynek szerinte vannak veszélyes részei. Úgy jellemezte, "készülnek már azok a szögek (...), amelyek az utolsó szögek lesznek az európai önállóság koporsójában".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Fideszes kutyából nemn lesz demokratikus szalonna ! Igaz - kövér ?

Lézer meg jól mutatna egy erdei karácsonyfán, "függő dísz(!)ként !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
K.O. Jancsi a győztes. A kiszes haver bedobta a törölközőt. Ilyenkor popsi nyalás van.
pbalage
a Habonyos frizurával jobban tetszik a nádfedeles házikó.
human
Kövér egy gyáva alak. Félti a az elnöki pozícióját. Túlságosan élvezi, hogy fenn ülhet ahhoz, hogy holmi urizálási balhé miatt megváljon tőle. Ha azt a széket is elvennék tőle, mi maradna neki?
nemjoezigy
@human: Én nem így értelmezem a válaszát. Teljesen normális korrekt válasznak értékelem. Nem kedvelem a fideszeseket az elveikért és a viselkedésükért, de ezt korrekt nyilatkozatnak tartom.

Boldog karácsonyt!
kkalman
"...igenis lehet valakinek olyan vagyona, amelyet tisztességes munkával, vállalkozással, az eszével szerzett." (Kövér László)
Ezzel nincs is gond. A probléma a nem tisztességes munkával szerzett vagyonokkal van. Ilyen vagyonok a politikusoké, amelyek a semmiből lettek szinte az egyik napról a másikra.
Nem szeretem a Fideszt, köztük a kövért sem, de az utóbbi években ez volt Kövér legértelmesebb nyilatkozata.
szaboria1
Azért még nincs lefutva ez a meccs Kövér és Lázár között. Ismerve Kövér mentalitását.

Bélés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok.
m.macskosz
@szaboria1: Köszönöm, és viszont kívánom Nektek is.
kepfeltoltes.hu/view/141222/B_k_s__boldog_Kar_csonyt_k_v_nok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(Ugye jól emlékszem, hogy a sok jókívánság miatt tavaly Propeller nyújtott egy külön lehetőséget, hogy ott köszöntgethessük egymást?) :)
Törölt felhasználó
Ez az egész csak műsor...:) A napokban megint "szivárognak" az infók erről arról és nem akarják,hogy az emberek arra figyeljenek. Tudjátok nem a pávát kell nézni, hanem a kezét:)
Toby
Fideszes kutyából nemn lesz demokratikus szalonna ! Igaz - kövér ?

Lézer meg jól mutatna egy erdei karácsonyfán, "függő dísz(!)ként !
papa.49
Van véleménye, csak még nem konzultált a miniducséval, így nem tudja hogy most mi is a ,,saját véleménye,,!!!
Desischado
@szaboria1: Neked is, köszönöm szépen!

A laca szerintem is félti a posztját, de ahogy én lézer mohóságát ismerem, ez a meccs még nincs lefutva.
mate03
@kkalman: De megkoronázta a mikor Gögös-nek azt mondta felszólalás közben,hogy duguljon el! Ez méltó volna az országgyűlés elnökéhez?
nemjoezigy
@nemjoezigy: dec. 22., 22:38: "...Teljesen normális korrekt válasznak értékelem... "
Részben felülbírálom az akkori véleményem az azóta ért tapasztalataim és egy kis gondolkodás után.
Azzal, hogy elfogadhatónak tartja ezt a szintű gazdagodást, azzal kiírta magát a normálisan gondolkodók közül.
Ezzel kapcsolatban: nem emeli fel a szavát a növekvő szegénység miatt, tehát azt elfogadhatónak tartja.
A megnyílvánulásának célja és lényege @human, dec 22., 22:07 és @ziziplanet, tegnap, 03:07: írásában van, az előre menekülés, a mindenki fel ad valami jó választ megoldás.
evacica
@nemjoezigy: Kövér még az életben nem volt korrekt, mint ahogy most sem! A tisztesség és a becsület hiány cikk ennél a bandánál!
evacica
@mate03: A stílus maga az ember! Kövértől mit is lehet várni.
papa.49
@mate03: Az országgyűlés elnökéhez méltatlan de a pápai suttyóhoz méltó beszólás volt...
kkalman
@mate03: Az országgyűlés elnökéhez nem, de Kövér ezzel a megszólalással magára talált. A kőbunkó az kőbunkó marad, még akkor is ha néha nem is látszik annak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.