Félmilliárd forintnyi megtakarítást vár az egészségügyi kormányzat az elbocsátásokkal is járó átszervezéstől – írja a nol.hu.

A lap szerint az ágazat 17 háttérintézményéből csupán az Országos Mentőszolgálatot és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központot nem érinti a nagy átszervezés. A többi intézményt centralizálják.

A 15 átszabásra váró intézményből összesen 150 embert bocsátanának el. Egyebek mellett megszüntetik az Országos Igazságügyi Orvostani Intézetet, amelynek jogutódjaként a Semmelweis Egyetemet jelöli ki a kormányzat.

A korábbinál több feladat jut majd az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak. Ide kerülnek a betegirányítással és a kapacitáselosztással kapcsolatos szervezési és irányítási munkák a kórházfenntartótól.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) helyett jogutódként januártól az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) gyakorolja majd az államot megillető tulajdonosi jogokat az egészségügyi szakellátásokhoz használt állami vagyon fölött. A GYEMSZI informatikai főosztályán is jelentős karcsúsítás várható, innen 30 embert bocsáthatnak el. Az intézettől összesen 50 embert küldhetnek el - olvasható a nol.hu-n.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Miniszteri biztost helyettes államtitkárt mennyit rúgnak ki???
Ja, azokra szükség van sőt kevesen vannak a ,,naplopó, ingyenélő, elvtelen bólogató jánosok,,!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Jólvan, ilyen hírekkel kell nyugtatni az érintetteket a szeretet ünnepén, fidesz-kdnp módra. Persze vannak akik örülnek, csak összejön az egymillió munkahely, na nem az új, hanem a megszüntetett. Jó, a húsz megszüntetett költsége azért fedezi egy sajmon típusú nagyarcúember költségeit.
Desischado
Ugyan kérem! Tiszta haszon! Lesz közmunka, lehet hazudni, milyen szépen emelkednek a munkahelyek! És minél kevesebb beteg van, ergo: minél többen elhaláloznak, annál kevesebbe kerülnek! Király ez, jól ki van találva! Mármint a rablóbandának! Hogy az Ebola látogatná meg őket!
Nil
Tényleg okos húzás - emberek nem tudnak bemenni a kórházba-majd csak meghalnak élóbb utóbb valamilyen betegségben -áldott ünnepeket kíván a fidesz/kdnp
Toby
Patkányék nekiálltak a " végső megoldás" projekthez és ami a szomorú, hogy még egy mocskos tetves patkány palotája sem lángol !
Fradigege
150 ember nem tétel. Senkit sem hagynak az út szélén. Sőt, 1 millió munkahely kr.u. 456095-re. Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.