Soha ennyibe még nem került az állami vezetők eltartása – írta össze a Blikk. A lap megkapta a Kormányzati Információs Központtól a fejesek teljes listáját, kereseteit, amiből az derül ki, miniszterből ugyan öttel kevesebb van, de lassan már a helyettes államtitkárnak is lesz helyettese.

Az állami vezetők – miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok – 165-en vannak, ám a biztosokkal és megbízottakkal együtt már 213-an. A teljes havi fizetésük meghaladja a bruttó 190 millió forintot, vagyis egy év alatt közel 2,3 milliárdba kerülnek nekünk – olvasható a Blikk cikkében.

Ez lett Orbán "olcsóbb állam" ígéretéből: soha ennyit még nem költöttünk fejesekre

Orbán Viktor kormányfő és tíz minisztere alá 55 államtitkár és 99 helyettes államtitkár tartozik. Az ő munkájukat segíti még 31 miniszteri biztos, öt kormánybiztos, két miniszterelnöki biztos és 11 miniszterelnöki megbízott is.

Az államtitkárok közel háromszor annyian vannak, mint a 2010-es kormányváltás előtt, helyetteseik száma duplája az akkorinak.

Az átlag bruttó 927 ezer forint, ami az átlagos magyar kereset – havi bruttó 234 600 forint – közel négyszerese. És ebben még a kiegészítések nincsenek is benne, sokuknak jár szolgálati autó sofőrrel együtt, amit akár privát célokra is igénybe vehetnek.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Isten éltesse őket, sűljön rájuk az armani öltöny, kívánom, hogy az ételosztó sor legvégén álljanak, vacsorára vigyenek haza egy tál bablevest a gucci táskában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike
@tivoli: meghivhatnátok egyszer emgemet elmennék egy jó vacsira én is
tivoli
@picike: ma, 01:06
Sajnos a Hiltonba nem, de egy egyszerűbb helyre, mondjuk egy kisvendéglőbe ahol jó áron jó kaja van, szívesen.
birkak
na ezek sem szegyenlik magukat hat mely videken jartak az orszagban a dunantulon kivul? beremeles kiknek is? kiknek emelkedik az elet szinvonal? emberek hat szolaljunkmeg mar!!! nyugdijasok ti is vagy mar jol elunk? marhasag!!! hat a cegek ugy fizetnek a melosnak ahogy nekik tetszik . ja a kozszfera az mas na ott emelik a bert!!! mi melosok csak nyelunk ugye? minimal ber szegyen kozszferasok ti jol eltek az a 300000 ft az nem 78000 ft na akkor mirol is beszelgetunk?!!!? ezt irjatok meg SAJTOSOK
Január
@human: Igen, a kis ördög a részletekben lakozik.
kukac50
Felét el kellene küldeni kanásznak Felcsútra!
Minek ennyi ingyenélő naplopó tolvaj?
picike
@tivoli: köszönöm szépen egyszer de később csak március után buék neked és szereteidnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.