Akár 15 centiméter hó is hullhat, a széllökések pedig elérhetik a 70 kilométer/órát. Mindenkinél legyen az autóban meleg takaró, folyadék és feltöltött mobil.

A szombat estétől a Dunántúlon, majd vasárnaptól a Dél-Alföldön is várható erős havazás miatt arra figyelmeztet a katasztrófavédelem, hogy az autósok csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt is hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék.

Indulás előtt érdemes tájékozódni az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy a havazást helyenként erős szél is kísérheti, a legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70 kilométert.

Az időjárási előrejelzések nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyok pedig a Magyar Közút információs portálján.

Szlovéniában szintén komoly havazás várható, az ottani hatóságok jelzése szerint szombatról vasárnapra virradóra. Az autópályákon fennakadások fordulhatnak elő, ezért az OKF arra kéri a teherautóval, illetve kamionnal közlekedőket, hogy útjukat lehetőleg még szombat este előtt fejezzék be.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Meg volt a karácsony, tavaszi idővel, most jön a hó. "Gyönyörű" És holnap dolgozom. Itt Zalában falun, már borítékolva van az elzártság. Csak szél ne lenne.
Mekkora játékország lett M.o. a 70-es, 80-as években, még igazi telek voltak, de a Wartburgok, Ladák elmentek minden körülmények között. Egy zsák sódert beraktunk a csomagtartóba és már mentünk is. Mindegy. Majd jönnek az osztrákok és kiásnak. Hahaha.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@lópicigáspár: Szerintem a helyzet így sem lett jobb az autóddal kapcsolatosan...:-))
szandokan
@Toby: Nyugi, nekem semmi gondom nincs, neked viszont nem ártana némi kis frontin, hogy nehogy infarktust kapjál idegességedben:-)
Toby
@szandokan: Ezt neked -mentsd el magadnak:

"Amikor meghalsz, arról te nem tudsz ! Na most, ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy !"

A fogalomzavar egy kis utólagos tanulással is pótolható...próbálkozz !
szandokan
@Toby: Az önértékelésedre ugyan nem voltam kíváncsi, de azért köszi.
Toby
@szandokan: Mi van a "gerinceddel" te kis sunyi ? Mondtam - kezeltesd magad, gerinc-ügyben is !
szandokan
@Toby: Szoktam csontkovácshoz járni, a sok versenyszerű sport kicsit megviselte a gerincemet, de azért még bírom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.