Sorra dőlnek a kormányzati rekordok, és nem csak az államtitkári és helyettes államtitkári szinten – írja a Blikk.

Több miniszteri biztost fizetünk ugyanis, mint korábban bármikor, hiszen 32-en dolgoznak olyan pozícióban, amit elsősorban jutalomból szoktak osztogatni.

A miniszteri biztosok túlnyomó többsége helyettes államtitkári illetményt, vagyis 748 ezer forintot kap a munkájáért, de ami a legjobb ebben a pozícióban, hogy mellékállásban is lehet űzni. A Blikk cikke szerint a legjobban Kara Ákos fideszes képviselő járt, akit ősszel neveztek ki infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárnak, miközben ugyanannál a tárcánál a győr-gyönyűi kikötő fejlesztéséért felelős miniszteri biztos volt.

Így ő összesen 1 millió 969 ezer forintot keres havonta, derült ki a Kormányzati Kommunikációs Központ tájékoztatásából.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ennek a miniszteri biztosnak lehet a legbarnább a nyelve ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equilibrium
Annyi BIZTOS, hogy többé nem szavazunk rájuk!
bretagne
Biztosan "megérdemli!" Az adófizetők pénzét így herdálják, amire meg tényleg kellene, nem adnak.
papa.49
,,Ne mi nyerjük a legtöbbet,, pontosan azt teszik amit a hazugovics mondott, nem nyerik, harácsolják a pénzt, ez a ,,kisebb állami apparátus,, igaz hazugovics!!!
nezelodo
Ha ilyen ütemű lesz a vadászhad fejlesztése, hamarosan elfogy a fóka, és akkor mi lesz? Mit fog akkor a fidesz legszebb asszonya megvédeni?
Jó lenne ha elgondolkodnának, ez annyira irritálja a közvéleményt, pedig a "Haza nem lehet ellenzékben!"
eszegfu
Lehetséges, hogy például Kara Ákos egy "szupermen", egy polihisztor, de az is lehet:
több segge van (már bocsánat) és csak igy tud ennyi "lovat megülni"! Elképzelni sem tudom: hogyan ossza be az idejét a 3 állása között, sőt azt sem, hogy mindegyikben legalább 90 %-os teljesitést nyujtson! A 3-ból legalább 2 félét biztosan rosszul csinál!
soljanka
Megtehetik. A zembek többsége ezt szavazta meg. Hát akkor nézze és tapsoljon nekik. Esetleg jövőre csókoljon kezet a méltóságos uraknak.
eszegfu
@soljanka: Ők tapsolnak, mi meg nyögjük! Remélem hamarosan nekik sem lesz kedvük.
soljanka
@eszegfu: Én nem vagyok kárörvendő: ha nem lennének nem fidesz szavazók is, akkor azt kívánnám nekik, hogy csak így tovább fijjúk, előre, még kér a nép a sunyiságból, a hazudozásból, a megalázásból, a kiszolgáltatottságból, még kevés neki a ti sok házatok, földetek, mert magyarországot mi így szeretjük.
Én 2000-ben leléptem az országból, mert nem akartam ezeknek a csicskása lenni. Pedig akkor nem neteztem, nem foglalkoztam ennyit a politikával, de azt láttam, hogy ezeknek nem való hatalom a kezébe.
És az emberek mégis odaikszeltek. Ezt nem tudom ésszel felfogni, nem azt, hogy a tróger, hatalomhoz jutott ember csal, lop, hazudik, és lenézi a körön kívülieket.
Neki ez a Lénye: aljasnak lenni a végletekig - ezért fizetnek, és még tapsolnak is, hát hülye lennék nem jól élni a pénzükön.
volvós
.." Tudásuk, tapasztalatuk garancia a magas színvonalú munkára – áll válaszukban..."

Ez igen !!! Mekkora tapasztalatuk l,ehet pl. s...nyalásban,
vagy térdelésben az ov(r)ális szobában...
eszegfu
@soljanka: Igazad van, akár ugy is felfoghatjuk: megérdemeljük. A szörnyü az egészben, hogy "papir" szerint 2/3-os többség van a parlamentben és ez nem vitatható. A Választási Iroda hivatalos adatai szerint: szavazóképes lakosság 8 mill. (M.o. lakossága közel 10 mill.), ebből elment 4.800 ezer, és 2.112 ezren szavaztak a jelenlegi kormányra, tehát a 26 %-a a 8 mill., és ha a népességet nézem, akkor alig haladja meg a 20 %-ot, ami szerintem nem az emberek többsége.De tudod vannak olyan körülmények egy családban, ahol nem tehetjük meg, hogy egyszerüen lelépünk. És akkor én csak magamból indultam ki.
soljanka
@eszegfu: Én is visszajöttem. De aztán eljött az idő, amikor ismét lépni kellett.
Nem ez a megoldás, nem ennek kéne a megoldásnak lennie, de megértem azokat a családokat, akik belevágtak.
Azokat is, akik maradnak. Hiszen vannak, ahol beteg, idős hozzátartozók vannak, akik miatt nem lehet lépni. Ők az igazi hősök. De csak akkor, ha kinyitják a szájukat, nem hasonlanak meg, nem szemlesütve nevelik a gyerekeiket, rettegve egy elbocsájtástól, megtorlástól.
Mert milyen felnőtt lesz azokból a gyerekekből, akik azt látják a szüleiktől, hogy mindent el lehet viselni, csak úgy kell élni, hogy csendben maradunk, legyintünk, és imádkozunk, mert Isten majd elhozza nekünk a dicsőséget.
Szomorú ez az egész.
wagabund
havi két milla? csak? már senki nem emléxik, hogy volt olyan bankárunk aki havi nyolcat kapott.. sőt némelyik még többet...(ma is)

ezzel nem is lenne semmi baj, csak biztos, hogy egy ember ennek a sok pénznek az ellenértékét leteszi a köz asztalára? mit tudhat, hány nagydoktorija, hány nyelvvizsgája, hány külföldi diplomája lehet? jjjééézusom...
egy eccerű kutatóorvos nem keres ennyit, pedig ott nincs mese a tudást illetően... sőt, a baktériumok felfedezésénél a kapcsolatok sem nagyon számítanak...

na megyek, mert egyre több hülyeséget beszélek...
eszegfu
@soljanka: Alapvetően hasonló véleményem... Viszont ha egy családban már csak egy kereső ember van, azt fogadd el: nem teszi kockára az állását! De 2 kereső közül is ha az egyik kiesik egy 4 tagu családban, az sem egy sétagalopp! Ettől ő még nem biztos, hogy megalkuvó, sőt egy gyereknek a korának megfelelő szinten el is lehet mondani. Hidd el nem a "levegőből" szedem, hanem a családomból.
Fradigege
Ezért lesznek a megye matricák. Vérfürdőt kell rendezni. Nem pedig sírni.
soljanka
@wagabund: "na megyek, mert egyre több hülyeséget beszélek..."
Akkor máris jó úton haladsz a kétmillás havi fix felé :)
nyanya001
Ennek a miniszteri biztosnak lehet a legbarnább a nyelve ...
soljanka
@eszegfu: Megértelek.
nyár végén, amikor dobozoltam, eljött hozzám egy kolléganő, és azt mondta, hogy nagyon irigyel, nem azért, mert megyek, hanem mert megtehettem, hogy kiállok nyíltan amellett, amit fontosnak tartok. Ő 57 évesen egy épp egyetemet kezdett gyerekkel, semmit nem érő nagy vidéki házzal nem engedheti meg, hogy kinyissa a száját. Bár eddig megtette. De most már fél: és megpróbálja a nyugdíjig kibírni. Mert nincs más lehetősége. Sem neki, sem a férjének.
dr lópicigáspár
@eszegfu: Családunk sem 8 órát dolgozik naponta, hanem sokkal többet, de EGYETLEN EGY munkahelyen.
Mégsem jutunk még a közelébe sem a miniszteri "bisztos" havi jövedelmének.
eszegfu
@dr lópicigáspár: Feltételezem sokan vannak hasonló helyzetben akár a főállások számát, akár a keresetet nézem. Én is magamból indultam ki...
levi
Szerintem kevés, hiszen az olyan túlfejlett, felsőbbrendű embereknek, már-már félisteneknek mint akik a fidesz-t szolgálják ez csak aprópénznek számít. Javaslom , hogy havi 5 milliónál ne keressenek kevesebbet, mert megérdemlik. Nem kevés munkába kerül egy országot így tönkrebasz...izéé...fejleszteni és építgetni a jövőt(sajátjukat ).
Ez egy alulfizetett politikai hirdetés volt, csak 2millió 375ezret kaptam érte sajnos. :(
m.macskosz
@Equilibrium: ma, 04:08
Én eddig sem tettem.
nemjoezigy
@Equilibrium: ma, 04:08:
"Annyi BIZTOS, hogy többé nem szavazunk rájuk!"
Eddig sem szavaztam rájuk!!!
nemjoezigy
1. Milyen szakemberek lesznek a tanítványai? mert "14 esztendeje oktat szociális szakképzésben."
2. Azért kíváncsi lennék a helyettes államtitkárok és a biztosok munkaköri leírására.
3. Szerintem semmi szükség erre a beosztásra sem. Aláírni az államtitkár is tud. Vagy nem?
4. Mi van a 2 milliós fizetési határral?
5. Senkinek nem zavarja az igazságérzetét a parlamentben? Miért van ott az ellenzék? (Jó ez csak költői kérdés volt, mert tudom, a fizetésért, meg a juttatásokért. És nem a népképviseletér.
6. A fele pénz is sok a munkájukért.

A Választási Iroda hivatalos adatai szerint: szavazóképes lakosság 8 mill. (M.o. lakossága közel 10 mill.), ebből elment 4.800 ezer, és 2.112 ezren szavaztak a jelenlegi kormányra, tehát a 26 %-a a 8 mill., és ha a népességet nézem, akkor alig haladja meg a 20 %-ot, ami szerintem nem az emberek többsége.
q1960
A közalkalmazottak pedig éhbérért dolgoznak. 2006 óta nincs béremelés. Egy 10 éve dolgozó diplomás minimálbért kap. Köszi Viktor. Nekünk már ígérni sem tudsz.
kisangyalom13
Mi eben a nagydolog?
Délalföldi régióban a brókerügyvédek azt mondják, ha havonta 4 000 000-ót nem keresnek meg, nem éri meg felkelni!
Bizonyíték, a nagy értékű terepjárók, külföldön épült lakások, vállalkozások, ezekről mért nem írnak a médiába?
Szimba
infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár Kara Ákos . Egy újabb fideszes polihisztor, aki ért az infokommunikációhoz és a fogyasztóvédelemhez. Közel áll a kettő egymáshoz, ugye?
Dr. Felipe
@kisangyalom13: Talán azért nem írnak róla a médiák mert azok a brókerek nem a közpénzekkel játszadoznak.
Ez a faszi meg közpénzből tengeti tyúkszaros életét tehát közügy, amiről jobb ha értesülünk még ha már későn is.
Meine Ehre heisst Treue
Remélem eljön az az idő, amikor az összes semmirekellővel visszafizettetik a felvett összegeket!
Desischado
Nem értem. Már annyit harácsoltak, hogy az unokáik is röhögve megélnének belőle, és még mindig ne elég nekik! Mit csinálnak ezért a sok pénzért?!
Yoda69
"infokommunikáció"
Ez meg mi a lofasz? Ezert 2 millat keresni havonta? Es a sok a balfek fideszes meg meg indig ezeket a nepnyuzokat tamogatja? Meg is erdemlik
soljanka
@q1960: Hiszen mást sem csinál, mint igér. :)
Mondjuk a fideszre szavazó - nem kevés, csak akiket én ismerek- eü dolgozó ne is ugráljon. Nekik így jó.
Cicamama55
2.000.000/105.000=...Megközelítően 20 minimálbéren alkalmazott dolgozó fizetésén tengeti az életét! Ekkora pénzzel a zsebben, persze hogy a látókörük beszűkül! Ne csodálják, ha a dolgozó embereknek ez nagyon nem "teccik!"
Rumcájsz
Reálisnak tartanám a minimálbér ötszörösét, minden felső beosztású katonának!

Többet nem!

Ez a fényűző állami berendezkedés kerül ilyen sokba a népnek.

Lehet rajta változtatni, csak merni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.