Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a bruttó hazai termék (GDP) 80,3 százalékát tette ki 2014 harmadik negyedévének végén, 2,6 százalékponttal alacsonyabbat az előző negyedévinél – közölte a pénzügyi számlák második becslése alapján szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az előzetes adatközléssel ellentétben – ahol az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága még a bruttó GDP 83 százaléka volt –, a negyedéves GDP-adatok revíziójának hatása a pénzügyiszámla-statisztika jelenleg publikált GDP-arányos mutatóiban már jelentkezik.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ÖÖÖÖ...
Mit mond az alaptörvény?

"Az Országgyűlés nem fogadhat el olyan, a központi költségvetésről szóló törvényt, amelynek eredményeképpen az államadósság meghaladná a teljes hazai össztermék felét" - áll az alaptörvényben. Mivel ez a rendelkezés jelenleg végrehajthatatlan - hiszen az államadósság a bruttó hazai termék (GDP) 80 százaléka körül van - tartozik hozzá rögtön két kiegészítés is.

Az első szerint addig, amíg az államadósság nem csökken a GDP 50 százaléka alá, csak olyan költségvetést lehet elfogadni, amely "az államadósság a teljes hazai össztermékhez viszonyított arányának csökkentését tartalmazza". A második szerint pedig "nem vehető fel olyan kölcsön, és nem vállalható olyan pénzügyi kötelezettség, amelynek következtében az államadósságnak a teljes hazai össztermékhez viszonyított aránya a megelőző évben fennállóhoz képest növekedne".

Valaki kotorja már ki az összegeket a google-ből, mert most nincs rá időm.
Ja és azt is vegye hozzá, hogy az úniós pályázatok saját forrásainak teljesítésére 218 millió Eurós hitelt vettünk fel az idén.
(ez is fasza rész lesz, mert az 65-70 milliárd magyar froncsi, visszafizetve meg kábé 100.)
papa.49
@pbalage: Gondolod hogy fontos ezeknek a nyikhajoknak hogy mit mond a 5555X módosított kalaptörvény (azért kalap, mert dobálhatjuk bele a suskát, de közben nincs alja, mindjárt a fütyisz feneketlen bendőjében köt ki a suska)!!!
papa.49
Most szeretném a fütyiszek figyelmét kérni ezután azt is EL KELL HINNI, AMIT ÉN FOGOK HAZUDNI!!!I
Dr. Felipe
Trükközés nélkül meg már átlépte a 90% ot.
Rumcájsz
Még lesz az idén 2015 -ben legalább 40 fajta új adónem.

Ezzel tartató lesz az államadósság mértéke, vagy ezzel sem...

A 3000 milliárd eltapsolása nem hozta meg a várt, ( hazudott ) eredményeket.

Az a baj, hogy túl demokratikusnak mondott a rendszer.
Ha jobban belegondolsz, nem is az.

Csak olyan törvényeket fogadtak el, amit a jobboldal kreált, másnak esélyese sem nagyon volt, van.

A választási törvényt kellene átírni és csak egyéni képviselőket beengedni az országunk házába.

Ezek az egyéni képviselők, megbízhatnának gazdasági szakembereket, akik teljes mértékben felelősek lennének a rájuk bízott munkaért, úgy anyagilag, mint erkölcsileg.

A mostani és előző kormányok behozhatnak mindenféle törvényeket hatástanulmányok nélkül, felelősség nélkül!

Így bárkiből lehetne egy ország vezetője, minisztere, képviselője, hogy a felelősség teljes hiányában nyomkodja a gombokat, a pártérdekeknek megfelelően!

Amíg ezen nem lesz változtatás, addig semmi sem fog működni rendesen.

Csinálj Te valamit rosszul a munkahelyeden!
Tedd meg hogy nem mész be dolgozni, ha előre nem jelented be!
Okozz kárt a cégnek vagy a vállalkozónak, mi lesz a következmény?

A propagandán és az új adókon való ötletelésen kívül semmi máshoz nem ért egyik sz@rbanda sem!

Lesz egyszer olyan vezetőnk, egy olyan parlamenti képviselőcsoportunk, aki a népfelség érdekeit védi, nyíltan ellent tud és mer mondani a pártnak és pusztán a szabad véleményét veszi figyelembe és ez után nyomja a gombot?

Fura dolgok ezek, sőt tiszta gondolkodás mellett nagyon nehezek!

A megélhetési politikusok ( bólogató jánosok ) nem rendelkeznek a szabad véleménynyilvánítás jogával, a mindenható párt ( aki által bejutott ) előtt meghajol és kussol nagydarabon, mert ellenkező esetben szárnyakat adnak vágyainak! (repül)

Csak akkor fog a rend helyre billenni, ha megszűnik a listás bejutási rendszer. Ameddig marad ez a listás rendszer, addig maradnak a vezetők is, addig marad a mentelmi jog, addig...
nezelodo
Fijjuk ha ennyire igyekeztek, a Fletó volt kormányának még vigaszdíj sem jut nemhogy helyezés ebben a felemelő zsebtömő versenyben. Nem szar érzés, hogy lopni is csak a felvett hitelekből tudtok, mint azok az elátkozott szocik, csak sokkal többet?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.