Ismét nettó 8,4 milliárd forint keretösszegű megállapodást kötnek az állami szervek dolgozóinak külföldi utazásai szervezésére. A Napi.hu megjegyzi, a mostani négy éves szerződés helyett korábban kettő év alatt sikerült ennyit elkölteni.

A lap cikke szerint a tenderen kiválasztott cégektől majd a költségvetési intézmények rendelik meg a konkrét utazásokat egy újabb ajánlattételt követően. Az utakat és egyéb szolgáltatásokat (mint például a szállásfoglalás vagy az autóbérlés) az intézmények saját költségvetésükből finanszírozzák, esetenként uniós forrást is igénybe vehetnek.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) honlapján elérhető szerződéses teljesítési adatokból kiderül, hogy a jelenlegi (nettó 8,4 milliárdos, 2015 márciusáig hatályos) keretmegállapodás 2014 decemberében már 92 százalékban teljesült. Azaz a három cég már nettó 7,7 milliárd forint értékben teljesített megrendeléseket az állami szerveknek. Ez több mint 159 ezer darab foglalást (személyenként, repjegy és egyéb foglalást) jelent. A legnépszerűbb utazásszervező az elmúlt évekhez hasonlóan az OTP Travel, messze e cégtől rendelnek legtöbbször és a legnagyobb összértékben utakat – írja a Napi.hu.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Méghogy 10 ezer ft fizetésemelés a közmunkásoknak???!!!
Hiszen az egy kávé ára valamelyik szállodában a luxuskormány tagjainak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@nyanya001: Meg a Göncz is. Mind egyformák ezek.
nyanya001
@1magyar: Én nem említeném egy lapon ezt a hordát a Göncz Árpáddal !
Desischado
Mit kell ezen csodálkozni? Ha magukról van szó, akkor semmi sem drága! hogy rohadnának meg!
radios45
ha így folytatják, tavasszal nagy tüntetések lesznek, és mehetnek a levesbe, a p.csába, ezek arohadék telhetetlen ganély élösködök.
A fél ország nyomorog, nélkülözik, ők meg szórják a milliárdokat.
Dénes Béláné
NEKIK 10 ÉV MUNKAVISZONY UTÀN 600 .000 FT.A NYUGDIJ ALAPJUK..HISZEN HAVI BRUTTOJUK 700-950.000,-FT. +KOCSI+SOFŐR...OSZTÀLYVEZETŐTŐL..+200-300 FT-ÉRT ÉTELHORDÓBAN HAZAVIHETŐ VACSORA..AMENNYI 1 LITER TEJ ÀRA...+KÖZBESZERZÉSEK UTÀN 10-15 %...DE EZ POLGÀRMESTERI HIVATALOKBAN IS..JÀÁÀRRRR...SOK AZ ESZKIMÓ KEVÉS A FÓKA...ORSZÀGHÀZI MENŰ ÀRA 600-700 FT...TÖBBFOGÀSOS ÉTELKÜLÖNLEGESSÉG PAZAR ÉTTEREMBEN...AZÉRT OLYAN SOVÀNYAK..ELPILLEDTEK...AZÉRT TUDNAK HAVI 1.000.000 FIZETÉSBŐL 2-3.0000.000 KÖLTENI
Dénes Béláné
2-3.000.000-ót költeni igy tudnak 1.000.000-ós jövedelemből. Előbb egy 0-val tőbb került véletlenül a költési részhez...bár VAN OLYAN, AKI UGYE ELFELEJTKEZETT 1 MILLIÀRDJÀRÓL..MÀS MEG SORBAN ÀLLT HAJNALI 5-TŐL KARÀCSONYKOR EGY TÀL MELEG ÉTELÉRT A BLAHA LUJZA TÉREN 2014.12.24-26 -között..ORBÀN VIKTOR ÚR CSALÀDJA NEM VOLT OTT LÀTOGATÓBAN SEM...SŐT MEG IS AKARTA TILTANI..NEM SZÉP LÀTVÀNY ISTEN ÀLDJA MEG JÓSÀGUKÉRT A KRISHNA TUDATUAKAT ÉS A MIKULÀSGYÀRAT A HASZNÀLT JÀTÉKOK HOLMIK TOVÀBBITÀSÀÉRT..+ÉTELÉRT..KONZERVÉRT

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.