Az MNB rendeletben szabályozza, hogy január elsejétől csak hivatalosan igazolt jövedelmet vehetnek figyelembe a bankok a hitelbírálatkor. A szabályozás szerint a 200 ezer forintot meghaladó forinthitel felvételekor a törlesztő részlet nem haladhatja meg a leendő adós igazolt, legális, nettó jövedelmének ötven százalékát.

Forrás: letenyemedia.hu
Feltöltő: Letenye Média
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Eső után köpönyeg. Ugyan már kedves bankosok, talán a rendszerváltással elfelejtették a szociaqlizmus jól bevált hitelképességi vizsgálatát hitelnyújtás esetén? pl. csak a jövedelemének 30%-a erejéig törleszthetett az adós hitelt, és ennek megfelelő összegű hitelt kaphatott. Vagy eleve maximálták a felvehető hitelt.
Hirtelen jött amnéziában szenvedtek bankosaink talán?
Vagy csak arról volt szó, hogy meglátták a lehetőséget az emberek adósrabszolgasorba való taszításába, amikor is hitelt hitelre halmozva lehet őket kiszipolyozni?

Most kérem senki ne jöjjön azzal, hogy hitelfelvételre való ösztönzésnél senkinek nem tartottak fegyvert a homlokához!

A politikusok csináltak egy módszerváltást, amikor is a néppel le kellett nyeletni a munkanélküliséget. Adni nem tudtak a népnek, mert akkor miből szedték volna meg magukat. Így kormány segédlettel eladósították őket, az az lehetővé tették a mértéktelen hitelfelvételt. Ehhez a bakok természetesen asszisztáltak, hiszen nem volt veszteni valójuk. Olyan szerződési feltételeket hoztak össze egyoldalúan, hogy itt csak az adós veszíthetett.
Aztán el kezdett égni a ház, - egyre, másra dőltek be a hitelek- aminek azért már komoly politikai kockázata is volt , s így születtek meg demokráciánk 25. évében az adósokat is - látszatra - védő jogszabályok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.