Márciusban érkezik Budapestre az orosz elnök, nem sokkal Angela Merkel után – értesült több forrásból a Népszava. Vlagyimir Putyin legutóbb 2006 elején járt nálunk.

Több független forrásból úgy értesült a Népszava, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök márciusban – nem sokkal a német kancellár látogatása után – Magyarországra jön – derült ki a lap keddi számából.

Putyin Magyarországra jön

A látogatás pontos időpontját jelenleg is egyezteti a Miniszterelnökség a lap információi szerint.

Vlagyimir Putyin utoljára 2006 februárjában járt nálunk, akkor a Gyurcsány-kormány vezette országba érkezett az üzleti kapcsolatok megerősítése érdekében. 1992 őszén Borisz Jelcin személyében tett látogatást nálunk első alkalommal orosz államfő. Medgyessy Péter 2002-ben utazott Moszkvába.

A Népszava megjegyzi: a második Gyurcsány-kormány a Nabucco mellett támogatta a Déli áramlat megépítését is, amelyet Orbán Viktor akkor még hazaárulásnak bélyegzett. 2010-es kormányra kerülése után Orbán Moszkvába utazott, majd így tett 2013 februárjában is, „rá egy évre pedig a kormányfő a titkos paksi szerződéssel a zsebében tért haza".

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ki kellene óriás plakátolni a várost, oroszul, azokkal az idézetekkel, amiket Orbán mondott a 2006-os látogatásakor, a Fletóról, meg a Putyin barátjáról, had lássa a vendég, kivel van dolga.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@nezelodo: Nagyon jól tudják Ők, hogy ki kicsoda, csak vannak magasabb szempontok.
+ soha se mond azt, hogy soha!
Kamcsatka
@zolibatya: Egy békemenetre gondoltál az EU ellen a megbonthatatlan Putyin Pusztaputyin barátság nevében? Előtte megkérjük az európai adófizetőket, hogy járuljanak hozzá egy kis pénzmaggal, vagy csak egyszerűen fideszes módra lopjuk el?
Linna
@iteo: Ezt mondom mindenhol! Biztos Putyinnal karácsonyozik Oroszországban, mert ott most tartják.
kukac50
Hány tankot hoz magával? Orbántól megkérdezi,hogy a Magyar tankok, hogy kerülhettek Ukrajnába?
coni
Nehéz helyzet. Hogyan lehet egyszerre megszerezni Putyin 3000 Milliárdját és az Unió 7000 Milliárdját, bár ez utóbbi kevesebbet ér mert számlaadási kötelezettséggel jár és néha ellenőrzik is. Habony most légy okos, nehogy két szék közé essünk ebben a hidegháborús (inkább langyos a szomszédos katonai parádét tekintve) helyzetben és úgy járjunk mint a 2 vh.-ban.
36
Ezekről a találkozókról, egy szó nem fog kiszivárogni. Majd titkosítják. Gondoskodik róla a BND és az FSB. Azután csak azt vesszük észre, hogy az ukrán-magyar határon, egyik oldalon az orosz, másik oldalon a német páncélosok állomásoznak.
Orbán pedig tudomásul veszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.