Az M2 csatorna esti sávjában márciustól létrejövő Petőfi TV és a júliusban induló M4 Sport csatorna mellett 2015. március 15-től megújul az M1 közszolgálati televíziós csatorna műsorkínálata is – derül ki az MTVA közleményéből.

Az eddig vegyes műsortartalmat sugárzó M1 csatorna teljes kínálatában megújul. A továbbiakban folyamatos hírszolgáltatást biztosít, továbbá hírháttér- és magazin műsorokat sugároz.

Az alkotók számára tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete jelenti a mintát

- írták.

Az ugyancsak megújuló híradók mellett – többek között – napi tőzsdei, gazdasági, agrár, innovációs, kulturális híradók készülnek. Dramaturgiájuk a BBC által már sikeresen alkalmazott formátumokra épül. Újdonság lesz az is, hogy az M1 éjszakai adászárását egy új, angol nyelvű híradó jelenti majd, amelynek elindítása médiatörténeti esemény lesz Magyarországon, hiszen napi idegen nyelvű híradót még egyetlen magyar csatorna sem működtetett.

A napi híradók mellett, napközben és az esti műsorsávban is, új magazinműsorok indulnak napi és heti gyakorisággal. A bel- és gazdaságpolitika mellett lesz világpolitikai, Európai Uniós, Kárpát-medencei, oktatási-, egészségügyi-, agrár-, kis- és középvállalkozói-, turisztikai, fogyasztóvédelmi, környezet- és klímavédelmi, technológiai és innovációs, egyházi, valamint a fogyatékkal élőknek szóló magazin is. A divat és az autós-motoros világ is önálló magazint kap.

Az M1 műsorszerkezete naponta öt, stúdióból közvetített élő műsorblokk (Ma reggel, Ma délelőtt, Ma délután, Ma este, Ma éjjel) sugárzására épül, amelyet egy-egy műsorvezető vezet, és amelyet a stúdióból vagy más helyszínről politikai, gazdasági, kulturális szakmai beszélgetések mellett híradók, magazinok és egyéb élő kapcsolások egészítenek ki az ország különböző pontjairól és a világ más résziről – írja a csatorna.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kis szo...óssz@ju Németbalázska ...
Ez mindent elmond...
Nem tudsz hányni kedves Nézö ???
Nézd az M1-en ezt a kis népmüvészeti
cserépedényt !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
@coni: De a T-Home.- már is belekavart. Ugyanis az RTL-t kivette a HD programok közül.
Ahol csak lehet rugdossák az RTL -t. Kíváncsi vagyok vajon meódig bírják még pénzzel és cérnával. Betelhetne már a pohár és kipakolhatnának a Velencei bizonyságban, vagy az EU. Parlamentben.
mariaberta
Nekem mindegy, eddig sem néztem őket.
agnes200
@mariaberta: Az a baj, hogy van, akinek mindegy mit bámul, és ha csak a fidesz tv jut el hozzá, akkor azt nézi, és fel sem merülk benne, hogy torz a kép, amit elé tesznek. És sok ám az ilyen ember. És a kormány viszont ezt nagyon jól tudja, és maximálisan ki is használja.
coni
@vonotok: "a T-Home... az RTL-t kivette a HD programok közül."

A többiek is ki fogják venni az olcsóbb csomagokból, csak idő kérdése. Az RTL jelenleg többet a narancsköd feloszlatásáért mint az összes ellenzéki párt együttvéve.
vonotok
@coni: Valószínűleg igazad lesz. Ez még elkeserítőbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.