Egyelőre csak a vidékfejlesztési minisztérium tette át a székhelyét, a másik két tárca áttelepítése most nem időszerű – írja a Népszabadság.

Ezzel szemben Orbán Viktorék gőzerővel dolgoznak azon, hogy átköltözzenek a Várba, amit 2016 márciusára terveztek be. A várbeli épületből már ki is költöztették a korábbi használókat, a Várgondnokságot, a Nemzeti Örökség Intézetét és a Várkert Bazár felújításáért felelős kormánybiztosi irodát. A mellette található üres telken pedig régészeti feltárás kezdődött, amelynek befejeztével visszaépítik a háborúban elpusztult tábori püspökség épületét; ez is a Miniszterelnökség része lesz.

A hosszú távú cél azonban szerintük a Sándor-palota lehet, míg az ott székelő köztársasági elnök a Budavári Palotába kerülhetne át.

Az első Orbán-kormány idején pont azért újították fel a Sándor-palotát, hogy a kormányfő odaköltözzön, de a 2002-es kormányváltás után mégsem a Miniszterelnökségnek, hanem a Köztársasági Elnöki Hivatalnak adott otthont.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Akkor a karmelita kolostorba való költözés csak a fedőtörténet. Az igazi cél a Sándor palotába való költözés putyini jogkörökkel.
Utána Magyarbajdzsán csatlakozik az Ázsia unióhoz ha addigra még nem dől össze a szaros kártyavár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
A stadionodba költözzél be ,,vazzzzze..Felkapaszkodott ccarházi.
herczeg0210
Csak nem főlovásznak készül a Lovardába? Végre talán dolgozhatna egy kicsit!?
eszegfu
@1magyar: Tényleg hihetetlen hova "fejlődtünk"?! A nokiás doboz már csak egy kis apró...
kukac50
Ne a várba költözzön,hanem Felcsútra a stadionba!
73
@Juhász István: jól mondod,a középkorban.Orbánék oda akarják vissza vezetni Magyarországot.Ezek az első lépések.Csak azt felejtik el,hogy a középkorban volt fő és jószágvesztés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.