Szeptembertől egy sor változás lép életbe a dohánykereskedelemben – írja a Napi.hu.

Az adóhatóság tájékoztatója alapján megírt összefoglalóban az olvasható, hogy A dohánytörvény módosítása pontosítja a dohányterméket kiegészítő termék fogalmát az ezen termékek használatához,működtetéséhez kapcsolódó termékek nevesítésével.

Bővül a dohányboltban forgalmazható termékek köre, így az eddig is forgalmazható termékeken túl a jövőben rágógumi, mentolos cukorka és lapocska, tömegközlekedési jegyek árusítására, valamint mobiltelefon egyenleg feltöltésére is lesz lehetőség.

Ezentúl például szatyrot, öngyújtót, rágót sem adhat ingyen/ajándékba a vevőnek a trafikos. A Dohánytörvény szeptembertől élő módosítása úgy rendelkezik ugyanis, hogy a dohánytermék-kiskereskedő tevékenysége során a fogyasztó részére semmilyen terméket nem adhat ellenérték nélkül.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
@Mobil123: Szia!
Írod:
"Öngyújtót nem lehet értékesíteni?? Ugyan már!! Szatyrot sem ?? Azt vajon miért nem?"

Értékesíteni lehet, csak ajándékba nem adhatja ezután a boltos ezeket a termékeket.
Mert, sok helyen eddig adták, ezután meg nem "korrumpálhatnak" ilyesmikkel.
SŐT! "Az ilyen mértékű korrupciót fokozottan figyelemmel kíséri a kormány!!!"
:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Kell Orbánnak a 10 forintos szatyor ára is,olyan rosszul áll a kincstár.
nemjoezigy
@kamazuka: "Nyugaton egy áruház bejáratánál a mérőszalag és apró termékek egy kosárban reklámfogásként ingyen elvihetők.
a reklámanyag azért van hogy tudd mi az a termék.hogy érezzed a politika nem szarevő. Magyarorzágon a gazdaságpolitika a szarevést reklámozza!"

De nézzünk vissza a kiindulópontra, amikor elvették a régiektől és odaadták a csókosoknak: csak dohánytermék árusítható.
Előbb utóbb mindent lehet majd venni!

De azt azért ne felejtse el bárki is, hogy az ingyenes reklámterméket is kifizeti a termék vásárlója! hehehe:-)
Bercifiu
@KERKA: A szar gyártásért, és a dagasztásáért kapják a suskát.
Bercifiu
Ez egy kurva jó ötlet, be kell vezetni minden üzletben, hogy a cukrot, sót, stb. tehát minden csomagolt termék után meg kell fizetni a csomagolási díjat. Na most csak az a gond, hogy a csomagoló anyag súlya is benne van az árú árába, tehát egységesen így nem vezethető be, mert pl. a só olcsőbb mint a csomagoló anyag, ezért ki kell nevezni egy kormánybiztost, egy helyettes államtitkárt, akik a csoportjukkal felügyelik, s megállapítják mely termékeknél kell többlet díjat fizetni a csomagoló anyagért.
Gond lehet még a pékárúknál, nem beszélve a zöldségfélékről.
KERKA
@Bercifiu: Isteni ötleteid vannak. Nyújtsd be az Agyament Ritkajó Ötletek Központi Szervező és elosztó bizottság szervező és innovatív fejlesztő bizottságához.
még képesek lesznek megvalósítani:))
ágimami
Lehet, hogy én nagyon rossz helyen lakom, de nálunk egyetlen trafikban sem adtak eddig sem ajándékot, még egy nyamvadt reklám-szatyrot sem, úgyhogy ez sajnos engem nem érint!!
De komolyan! Tényleg ez a legnagyobb probléma ebben az országban???:DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.