Bár egyre több magyart csábítanak a jóval magasabb fizetések külföldre, sokan azonban megfeledkeznek arról, hogy egy külföldi országban többnyire az élet is jóval drágább. A Pénzcentrum azzal foglalkozott, hogy mennyivel.

A legutóbbi statisztikák szerint jelenleg akár több mint 600 ezer magyar állampolgár is élhet és dolgozhat külföldi országokban.

A jobb fizetésért, vagy karrierépítési céllal kiutazók elsődleges célpontja az Európai Unió és Észak-Amerika. A kontinenesen Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria és Svájc a legnépszerűbb – írja a lap.

Olyan költségelemek segítségével hasonlították össze az országokat, mint az étkezés, lakhatás, ruhavásárlás, közlekedés, egészségügy, és a szórakozás.

Az eredmények szerint a magyarok által választott országokban/városokban többnyire jóval drágább az élet. Az összesített adatok például azt mutatják, hogy Zürichben, Londonban, vagy éppen New Yorkban hozzávetőlegesen háromszor többet költhetünk, mint idehaza. Az írországi Dubinban, vagy a tengerentúli Vancouverben, vagy éppen Miamiban pedig összességében nagyjából kétszer annyiba kerül az élet, mint Budapesten – olvasható a Pénzcentrum cikkében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
@m.macskosz: ma, 08:29
- Obama: Nálunk egy amerikai munkás keres havi 3000 dollárt, 2000-ből meg lehet élni és nem érdekel, hogy mire költi a maradék 1000-et.
- Merkel: Nálunk egy német munkás keres havi 2000 eurót, 1500-ból meg lehet élni és nem érdekel, hogy mire költi a maradék 500-at.
- Orbán: Nálunk egy magyar munkás keres havi 50000 forintot, 80000-ből meg lehet élni és nem érdekel, hogy honnan teremti elő a maradék 30000-et.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Szivesen élnék én ott a "drágaságban"! Ahol emberi módon lehet élni és lakni!
karma1
Na, ezeknek meg kozpontilag gurult el a gyogyszeruk... Hulyesegekkel riogatni embereket - ugy latszik, ez van kiadva nekik most az utolso partertekezlet szerint...
Ha valaki kulfoldre megy pl. a felesegevel, ferjevel, akkor KET keresos lesz a csalad, es a havi rezsire, kiadasokra, kajara kevesebb megy el, mint az egyikuk fizetese! Meselje mar el ez a hirforras azt is, hogy mennyi szocialis juttatas van nemcsak akkor, amikor dolgozol, de akkor is, ha valami miatt kiesel a melobol. Beszeljen az orvosi ellatasrol, az atkepzesi segelyekrol, ingyenes (egyebkent meregdraga!) atkepzesi tanfolyamokrol, ha leepites miatt elvesztened az allasodat, a kozlekedesi tamogatasrol, a kulonelesi potlekrol (ha egy hazasparnak munka miatt heti tobb, mint 3 napot kell kulon lakniuk az egyikuk munkavegzese miatt) , de eloszor is beszeljen a savos adozasrol, es arrol, hogy az emberek 90 %-anak osszesen csak 15 %-os AFA-t (GST-t) kell megfizetniuk, mert mindenen csak ennyi az ado (a kajan is, amin nalunk 27 %-os!)
Emlitse meg a kiszamithatosagot, a tervezhetoseget, a gyerekek iskolaztatasat. Ha kulfoldon be akarsz illeszkedni az ottani tarsadalomba, akkor ehhez minden segitseget megkapsz! A kinaiakkal es a muszlimokkal az a problema, hogy NEM akarnak asszimilalodni, nem akarjak elfogadni a befogado orszag torvenyeit, szokasait, kulturajat. Ilyenkor szoktam megkerdezni, hogy akkor mi a jo edesanyjukert hagytak el az anyaorszagukat, ahol annyiszor tudnak leboulni Mekka fele naponta, ahanyszor csak akarnak, es meg a nyelvuket is hasznalhatjak, nem kell megtanulniuk angolul, franciaul. (A kinaiaknak Aucklandban, Wellingtonban sajat belso rendorseguk van, ha egy kinait megolnek, ok nyomoznak az ugyben, az ujzelandi rendorseget csak tajekoztatjak.)
volvós
@papa.49: ma 10:16

Ezek a " pénzcentrumosok " még életükben nem voltak
Nyugaton, maximum Azerbajdzsánban !!! H-I-M , (vesszö) Kft !!
kkalman
A cikk a fitymasz fizetett politikai hirdetése. Talán meg kellett volna kérdezni a már kinn élő és dolgozó magyarokat, akik a Túró Rudi "hívó szavára" nem akarnak hazajönni.
kamazuka
Nem kell mindent komolyan venni.A népbutításnak megvannak az eszközei!
Itt most láthatunk egyet!
kukac50
Keresztlányom Montecarlóban él 2005 májusától olcsóbban vásárolnak ott pelenkát gyerek ruhát mint Magyarországon. Jobban élnek új BMW-t vettek jobban élnek, több mindent megtudnak venni mint Magyarországon. Nem is akarnak visszajönni ebbe a kilátástalan országba. Már a lakásukat is eladták, mert kint akarnak végleg maradni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.