Orbán Viktor szerint Magyarország nem tud menedéket nyújtani a bevándorlóknak: "Nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani" – derült ki a miniszterelnök M1-nek adott párizsi interjújából – idézte fel Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője.

Vadai hangsúlyozza: Orbán Viktor egy olyan ország miniszterelnökeként beszélt a bevándorlás veszélyeiről, ahonnan hatalomba kerülése óta gyorsuló ütemben menekülnek el az emberek. Az Európában a sajtószabadság ellenségének tekintett magyar miniszterelnök a köztársasági meneten – munkásságát elismervén – gyorsan a szégyellni való, megtűrt politikusok listáján találta magát, még azelőtt, hogy ország-világ tudtára adta volna, hogy nem érti a köztársasági menet üzenetét. A minden európai – kulturális különbségeken felül álló – összetartozását jelképező meneten a miniszterelnök olyan mondatokat is megengedett magának, melyek kínosan emlékeztetnek a Jobbik politikájára – írja az ellenzéki politikus.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Orbán Viktor még a köztársasági meneten is képes szabadságellenes gondolatokat a zászlajára tűzni, miközben krónikus populizmussal kezdi képviselni a Jobbik szélsőséges politikáját. A DK szerint ez már annak a jele, hogy Orbán tisztában van a kétharmada ingatagságával, a későbbiekben pedig kifizetődő lehet számára a Jobbiknak tett gesztus – közölte Vadai Ágnes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.