A NAV adóslistáján több mint félezer ügyvéd, ügyvédi iroda szerepel. A hvg.hu cikke szerint még az ügyvédi kamara elnöke is elhűlt a szám hallatán, ami minimum kínos, míg mások szerint morálisan aggályos.

A lap figyelmét egy céges ügyekkel, behajtással foglalkozó, névtelenséget kérő forrás hívta fel arra, hogy megsokasodtak az ügyvédek az adót vagy adó módjára behajtható járulékot meg nem fizető, és ezért végrehajtási eljárás alá vontak listáján.

Az említett szám azokra vonatkozik, akiknek a cégnevében szerepel az ügyvéd vagy ügyvédi kifejezés, utóbbiak az ügyvédi irodák, vagyis számszerűen ennél jóval több érintett lehet. Több ügyvédet is megkérdeztek, a vélemények pedig igencsak eltérőek voltak: egyik oldalon az „ők is emberek”-típusú vélekedés, miszerint ugyanúgy belecsúszhatnak egy adótartozásba, míg mások szerint több mint ciki, mert mégiscsak a jogszabályoknak való megfelelésről szól a hivatásuk.

A hvg.hu azt írja, a lista azért érdekes, mert több nagynevű ügyvédi iroda, illetve komoly ügyeket bonyolító ügyvéd is szerepel rajta – mondta több forrásunk is, akik végignézték a listát, amely nagyjából egy hét alatt 10 újabb névvel bővült mostanra. Két adóst is kerestünk, de elzárkóztak a nyilatkozattól, egy harmadik, nagynevű iroda névadó ügyvédje pedig azt mondta, az elnevezés nem őket takarja, hanem egy családtag külön praxisát.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Szegény ügyvédkék, a betevőre se fussa, ám tudok olyanról, aki csendben, háttérben, átlagos megbízásokkal éli sanyarú mindennapjait, semmi luxus, semmi új autó, majd nyáron 1-2 hónapot eltölt Ausztráliában ( itthon akkor hideg van) vagy ázsiai országban, az USA-ban és a jelek szerint nem kajajegyekkel fizet !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szolmekkoj
Egy nagy busafejű végrehajtó is fent volt a listán évekig. Sőt úgy végrehajtott a busafejű másoknál és vette el mások ingatlanát pár százezres tartozás miatt, hogy mindezalatt neki 30 millás tartozása volt az apehnál/navnál. Na persze busafejűnél a kutya sem akart végrehajtani. A rágcsáló azóta is munkálkodik. Könnyű így gazdagodni és így könnyen ki lehet fosztani másokat. A törvények csak ránk vonatkoznak, a plebszre.
szolmekkoj
Így akartam és így érthetőbb is: a busafejű rágcsáló azóta is munkálkodik.
mate03
@keresztapa: Az ügyvédi hivatás,már csak ilyen! Ha egy nagyobb ügyben,egy hangyányi esélyt lát,a per megnyerésére elvállalja, és törvényes vagy félig törvénytelen eszközökkel,megpróbálja megnyerni a pert! Amióta törvények vannak,így működik és így is fog működni!Az ügyvédi adócsalásban nem hiszek,mert minden per dokumentálva van!
szöszmösz
Mellesleg megjegyzem megkaptuk orbán söralátét adó bevallási nyomtatványát. Kb. 40 oldal, és 1 kg. Mivel bikfa nyelv, apró, sűrű, csupa jogszabály és hivatkozás egyéb jogszabályokra 3 heti olvasmány, fél év,ha olvasó naplót is kell vezetni róla. Kitölteni nem tudom, azért majd fizetek :)
Desischado
Bezzeg ha én próbálnék nem befizetni mondjuk vagy 3 000 ft-ot, rögtön a nyakamon lenne a nav! Szuper, ami ebben az Abszurdisztánban folyik!
kisangyalom13
Kedveseim ezek már a korrupció legnagyobb trükközői, akik terepjáróval közlekednek!
KSH-szerint hány ügyvédnek nincs autója, és gyalog vagy tömegközlekedéssel jár dolgozni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.