Medicinlabdával dobta hasba és bántalmazta diákját egy tormatanár Miskolcon. A tanár ellen védekezésre képtelen személy ellen elkövetett könnyű testi sértés miatt emeltek vádat.

Az 52 éves férfi, általános iskolai testnevelő tanár 2013 márciusában az egyik 11 éves fiút, mivel az fegyelmezetlen volt, előbb a szertár állványnak lökte, majd medicinlabdával szándékosan hasba dobta, végül a fejénél fogva a földre nyomta, és csak akkor hagyta abba, amikor a gyerek sírva fakadt.

A kisfiú nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vádlottalt az ügyészség próbára bocsátaná.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Valami rossz elv szerint akarják a gyerekeket "edzetté" tenni. Úgy vélik, a brutális bánásmód jó erre. Nem jó sem általánosban, sem később. Csak arra jó, hogy megalázzon.
Nem volt ez másként régen sem.
Régen volt, mikor én általánosba jártam, de volt hasonló élményem. A gerendára kellett felmenni, onnan estem le. Ügyetlen és túlsúlyos gyerek voltam akkoriban. A tanár nevetett és az egész osztály nevetett. Ráadásként, hogy ne "kényeskedjek" az esés után, körbe futtatta velem a tornatermet. Nagyon fájt a lábam, kb. úgy "futottam", mint Quasimodó. Természetesen, az osztály derültsége közepette.
Aztán, óra után, amikor a bokám háromszorosára dagadt, már senki nem nevetett. Ennek ellenére a tornatanárunk egyedül küldött fel az iskolaorvoshoz, a második emeletre. Porcleválás volt a bokámon és hogy ezen mindenki milyen jót terült, ez még ötven év után is fájó pont nekem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
freemanpetya
Az alkohol. Én megnézném a "tanárbácsi" szertárát meg kikérdezném a környezetét is. Egy ilyen agresszív vadember nem iskolába, hanem állatok közé való gondozónak. Bőven van munkanélküli pedagógus aki nem kisgyerekekkel keménykedik. Az ügyészség nagyon kemény...most nem papírzsepiről van szó!
Anna Mária
@oncogito: Ó, tényleg nagyon sajnálom! Rettenetes lehetett!
Én nagyon vérszegény, cérnavékony gyerek voltam (próbáltak tenni a vérszegénység ellen, de mivel a szerveztem nem jól tűrte a vastartalmú gyógyszereket, nem sok sikerrel) és persze bukfencezni kellett tornaórán. Rendszeresen elájultam, hánytam a többiek és a tanár röhögése közepette. Többször előfordult, hogy a gyakorlat előtt a tanár úgy vágott hátba, hogy alig kaptam levegőt. Most is látom az öklét benne a síppal.
Soha többé nem éreztem olyan félelmet, mint azokban az években minden tornaóra előtt.
oncogito
@Anna Mária: - én is nagyon sajnálom, ami veled történt.
Mennyire sok buta tanár van, akinek fogalma sincs, mennyi maradandó lelki sebet tud ejteni átgondolatlanságával, érzéketlenségével. :-(
1magyar
Mennyi jó tanár van állás nélkül ezeknek a vadbarmoknak a helyére! Mind eltiltani a pályától!
De az állatok is jobban érdemelnek mint ezek.@Anna Mária:
Anna Mária
@oncogito: Milliónyi, a miénkhez hasonló történet van sajnos.
És megdöbbentő, hogy még ma sem általánosan elfogadott, hogy gyereket nem ütünk és alázunk.
Anna Mária
@1magyar: Nem tudom, mennyi az állástalan tanár, de a gyerekbántalmazás nem elfogadható és számomra egyértelmű, hogy annak a pedagógusnak el kell hagynia a pályát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.