Szegeden lépne akcióba az Új Magyar Gárda.

Önkéntes portaszolgálatot biztosítana egy szegedi 300 lakásos társasházban a Magyar Gárda utódaként számon tartott Új Magyar Gárda Mozgalom – számolt be a hvg.hu. A portál információi szerint a betiltott mozgalom utódszervezete egy 300 lakásos társasházban biztosítana "portsazlogálatot", ugyanis a lakók többször panaszkodtak arra, hogy a hetedik emeleti lakók miatt nem tudnak nyugodtan élni.

Seres Attila, a Gárda szegedi kapitánya egy sajtótájékoztatón kijelentette: Számítunk arra, hogy maga a neve, tehát az, hogy Magyar Gárda, sokat fog jelenteni a közbiztonság javításában, ahogy jelentett különböző helyeken az országban. Az Új Magyar Gárda a magyar nemzetért van, ha be van jegyezve, ha nincs bejegyezve. Mivel emberek rettegnek emberektől, kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk, ez nem erőszakszítás, nem fellépés.”

A szegedi rendőrkapitány a Délmagyarnak ugyanakkor korábban már elmondta: a lakók valóban panaszt tettek egy hetedik emeleti lakó ellen, aki drogdílerként működött. A férfi viszont mostanra előzetesben van, a bejelentések pedig egyébként is csendhárborításról és rendzavarásról érkeztek.

Szöllősi Anita, az IKV Zrt. jogi osztályának nemrég kinevezett vezetője azt mondta, hogy az ingatlankezelő cég kezdeményezi  az önkormányzatnál az egy évvel ezelőtt megszüntetett portaszolgálat visszaállítását és a lakóépületekben térfigyelő kamerák felszerelését, valamint, hogy „jobban szűrjék azokat, akik bekerülnek a bérleményekbe. ” – írja a hvg.hu, hozzátéve Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezetője hangulatkeltésnek tartja, ahogy a Jobbik lefesti a helyzetet.


13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@freemanpetya: Nem tudod hogy nálunk ,,orbánisztánban,, ez úgy működik ma betiltják, holnap újra megalakítják, és minden a legnagyobb rendben van...
Kíváncsiságból alakítani kellene egy KISZ szervezetet, vajon azt is betiltanák, egy év alatt 6 szor???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
oncogito
@Meine Ehre heisst Treue: - egyébként aki manapság kis hazánkban szerencsés, annál egyértelmű, hogy kihez kell hűségesnek lennie...
oncogito
@Meine Ehre heisst Treue: - nincs bizony semmi rossz, de azért ne húzgáld a bajszom!
freemanpetya
Ezeket nem tiltották már be vagy 23-szor? Egyre inkább azt érezni, hogy ezekre a nyíltan kivételezett helyzetű, önbíráskodásra hajlamos, erőszakos csoportosulásokra nem is vonatkoznak a törvényeink.
papa.49
@freemanpetya: Nem tudod hogy nálunk ,,orbánisztánban,, ez úgy működik ma betiltják, holnap újra megalakítják, és minden a legnagyobb rendben van...
Kíváncsiságból alakítani kellene egy KISZ szervezetet, vajon azt is betiltanák, egy év alatt 6 szor???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.