Meghatározó szerepe lesz Rákay Philipnek és Habony Árpádnak az új nemzeti hírtévében.

A Népszabadság értesülései szerint, bár 177 ember kirúgását már bejelentették az állami médiában, és Orbán Viktor főként a közmédiához teszi át az állami hirdetéseket, a vezetés szándékai szerint a Simicska-birodalommal békésen akar egymás mellett élni az új közszolgálati hírtévé.

A lap azt írja,  az állami média átalakításában meghatározó szerepet kaphat Rákay Philip, az MTV vezérigazgató-helyettese, és jelentős informális befolyása lesz Habony Árpádnak, a miniszterelnök személyes tanácsadójának. A fideszes Várhegyi Attilának is befolyásos szerepet szánnak, ő évek óta kommunikációs tanácsokkal segíti az MTVA-t.

Kormányközeli forrásokra hivatkozva a Népszabadság arról is beszámolt, biztos, hogy az új köztévé kialakításakor nem csábítanak át Hír TV-s sztárműsorvezetőket. Igaz, Orbán mostantól az állami médiát tekinti a kormány elsődleges kommunikációs csatornájának, de nem akar minden szálat elvágni a Hír TV-vel, a Magyar Nemzettel, a Heti Válasszal és a Lánchíd Rádióval. A kormányfő a Simicska-médiabirodalom vezetőivel folytatott januári egyeztetésen ugyanakkor jelezte: a médiumok a továbbiakban nem számíthatnak jelentősebb mértékű állami hirdetésekre, a saját lábukon kell megállniuk. A vezetők nem értékelték drámainak a miniszterelnökkel történt találkozón elhangzottakat, úgy gondolják,az állami és a jobboldali média nem fog ellenségként tekinteni egymásra.

Orbán ugyanis nem akarja felégetni a saját ideológiai hátországát, hiszen a Fidesz legelkötelezettebb híveinek többsége a Hír TV-t nézi, és a Magyar Nemzetet olvassa.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Azért nem semmi, hogy elsőre megtalálta Orbán az ország két legszimpatikusabb figuráját erre a feladatra!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
Egészségükre! Amíg a Führer és rablóbandája nem a netet uralja, addig nincs mitől félni...
papa.49
@Meine Ehre heisst Treue: Ne feled az is tervbe van véve...
mate03
@Macskaszem: Várhegyi Attila,köztörvényes bűnöző! Szolnokon volt polgármester!Sikkasztásért és hivatali hatalom visszaélés miatt ítélték el! Mondanom sem kell hogy Nyerges és Orbán kebel barátja!
vadsanca
Rákayra biztos nagy szükség van, mivel bebizonyította, hogy "alkalmas" a feladatra. (Szabadság-tér '89) Pedig Ő is a szociban született ('72-ben), mégis negatívan állítja be azt az időszakot. Igaz, a történelem attól lesz változatos, hogy különböző események sora jelentkezik egyes korszakokban.
Nem tudom olvasott-e Rejtőt? Ott a Francia-gyarmatosítás és az idegen-légió elég humorosan van tálalva. Sokszor olyan érzése van az olvasónak, hogy érdemes lett volna akkor élni.
Mi Szovjet-gyarmatként éltünk. Persze ez az akkori vezetésnek köszönhető. Valószínű ez elhibázott lépés volt, de ennek is megvoltak a maga szépségei.
Valahányszor néztem a műsort bennem ellenvélemény váltott ki. Nem csak a műsorvezető feltálalása, hanem a meghívott vendégek körében is. Ezt a műsort igazán cenzúrázták.
De különben teljesen mindegy, hogy mi lesz az M1-el. Legfeljebb nem nézzük. Amúgy -a tv-csatornák tekintetében- is az egész magyar műsor csapnivaló. Az örökös népbutítás és idióta reklámok miatt. Ezért kár energiát pazarolni. Ez lesz az igazi "rezsi-csökkentés"!
Még egy kérdés! Mi lesz még "nemzeti" illetőségű M-on? A fityez még biztos kitalál valamit. Na ehhez kell a pihent agy!
Törölt felhasználó
Ezek amúgy kik is... Persze ismerem őket, de milyen szakértelmet és elismerést vívtak ki maguknak a szakmában, hogy itt lehetnek. Ja! hogy az elmebeteg főnök bizalmasai, talpnyalói. Hát gyerekek tiszavirág életű karrieretek lesz. Mert az ilyen szarokat 2 perc alatt fogják egy életre elkergetni a "szakmából" úgy hogy lehet visszamenni koronát pakolgatni és a viva+ ba baromkodni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.