Szombaton derült ki, hogy Németh István, a baranyai Gyöngyfa település polgármestere lemondott hivataláról az alábbi indokkal: „Úgy éreztem, csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét.”

Most az RTL-nek elmondta, miért érzi úgy, hogy csal, sikkaszt, okiratot hamisít és visszaél hivatalával, ha a továbbiakban is ő marad a polgármester: „ A csalás az, hogy tudom azt, hogy az emberek nem dolgozzák le a 8 órát és én nem futkosok utánuk. A sikkasztás az, hogy még fel is veszik a bért rá. Az okirat hamisítás az, hogy még papíron is megcsináljuk és én pedig azért élek vissza a hivatalommal, mert engedem”.

A polgármesterben ez azután fogalmazódott meg, hogy a falu 36 közmunkása féléven át tisztított egy 300 méteres árkot, miután az önkormányzat nem tudott nekik más munkát adni. Ez azt jelentette, hogy naponta 7 centimétert haladtak a munkával. Az érintett közmunkások csak kamerán kívül nyilatkoztak az RTL Klubnak, azt mondták félnek és féltik a munkájukat, bár szerintük sincs semmi értelme.

Az RTL Klub megkereste a Belügyminisztériumot is, hogy mi a véleményük a kistérségi közfoglalkoztatásáról, de választ csak másnapra ígértek nekik.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Ez ám az igazi országimázs!Féltik a közmunkások a szaros havi 50ezer forintjukat.Nálunk dübörög a gazdaság emberek,nem veszitek észre már?Igazi siker történet vagyunk az unóban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
HJa ,valamikor TSz is volt csak a levéltáros barátunk kihúzta a falu alól a szegfűgyártó kisiparosokkal!

Ez volt a lakitelki egyezség?

Megszüntetni egy ország működő gazdaságát?
Földönfutóvá tenni a vidéki lakosságot?
73
Ez ám az igazi országimázs!Féltik a közmunkások a szaros havi 50ezer forintjukat.Nálunk dübörög a gazdaság emberek,nem veszitek észre már?Igazi siker történet vagyunk az unóban.
picike
erre szokták mondani van 10 ujam de ha ráütök egyre is mind fáj ,de nem igen foglalkozott a polgármester csak a sajtal és az ő kis jó fizetésével hogy azt jogosan felvegye ,de hogy mit kéne tenni az emberekért az eszébe sem jutott hogy valami ujat teremtsen nekik munkát és ne veszitsék el a kenyér megélhetésüket . Mi lenne ha nem vennék meg tőle a sajtját se megérdemelné és ő is nézhetne a két füle között kifelé az ég felé
karma1
@picike: Ne bantsd ezt a polgit, oktober 12- e utan bement a hivatalaba, es akkor dolt ra a fideSS kamu- munkaltatasa miatt kialakult osszes sz@ar! Epp ez az, ha csak a penzre hajtott volna, akkor suru kussban marad es felveszi a fizujat a kovetkezo valasztasig! De lemondott, mert felfordult a gyomra. Masnak meg NEM!!!
1magyar
Miért lelkiismereteskedik? A parlamentben nagyon sok rosszabb van! Azoknak elbírja a képük???
karma1
@1magyar: Na, eppen errol van szo! Annak a sok megelhetesi riherongynak kene raketasebesseggel elhuzni a Tejut fele, mert ezek miatt a tetves, lelkiismeretlen megelhetesi vastagboru kocsogok miatt tart az orszag ott, ahol eppen tart.

Persze, hogy az a szerencsetlen pali, akinek honapok ota ugyanoda kell kivonulnia, nem fogja azt mondani, hogy nem csinalom tovabb, mert akkor megnezzheti magat egy eletre. Szegenyek TUDJAK, hogy semmifele segelyre sem szamithatnak majd, akkor mar az a penz is segitseg, amit a kozmunkaert kapnak. Nem oket kell hibaztatni, hanem azokat joll pofanb@szni, aki azt allitotta, hogy 47 ezerbol meg lehet elni ma Magyarorszagon.
Ne azt mondd, hogy hol van meg ennel is rosszabb, hanem azt mondd, hogy honnan szerezzunk 198 tisztesseges honatyat, aki biztosan az orszagert fog dolgozni, es nem a sajat, meg az ipa-napa-sogor-koma-haver zsebet fogja ezerrel dagadtra tomni!
karma1
Egyebkent rossz a cim: ezek a kozmunkasok NEM kamuk!!! Maga a kozmunkarendszer egy kamu dolog, hiszen a kozmunkasok NEM allitanak elo uj, eladhato termeket, hanem teljesen feleslegesen kitalalt, nem szukseges munkat vegeznek nap mint nap.

Az szegyellje magat, akinek ez az egesz rendszer az eszebe jutott, es kitalalta, hogy ezert 47 ezret kaphatnak havonta.
keresztapa
Nos ha az igazságérzete arra ösztökélte, hogy bevallja azt hogy csal, sikkaszt, okiratot hamisít, hivatali visszaélés bűntettét követi el, akkor fel kell a kérdés tenni, mit tett annak érdekében, hogy mindezt a felsorolt bűnlajstromot törvényesen tudja működtetni. Szerintem fel kellett volna mérnie, hogy milyen feladata van a polgármesternek a közterületek folytatólagos fenntartásában.
Település közútjainak javításában, járdák javítása, parlagfű irtás, kaszálás, árkok folyamatos tisztítása, közterületről, utcákról szemét gyűjtése, elhanyagolt gazdátlan romos épületek lebontása, udvarainak rendbetétele, Gyógyfű termesztés lehetőségének felmérése, lehetőség kihasználása. stb.
gondolkozni nem bűn, hanem kötelessége. Ez a polgármester csak a fizetésért volt hivatalban nem a köz érdekének képviseletéért.
karma1
@keresztapa: A Te velemenyed a tied, de nagyon sajnalom, hogy csak eddig latsz el ebben a kerdesben...:o(((
Addig, amig nem valasztottak meg polgarmesternek, szerinted hogy tudta volna felmerni a tennivalokat lelkiismeretesen?Gondolod, hogy a Polgarmesteri Hivatalba Atlag Jozsi csak besetal es megkerdezi a polgarmestert, hogy" ugyan , magyarazza mar el nekem, hogy hogy is mennek itt a dolgok, mert en indulok a valasztason, remelem, megnyerem, es akkor jobban fogom csinalni, mint most te?"

Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan? Ennek a polginak kellett kb fel ev, amig atvette es ATLATTA a helyseg dolgait, folyamatban levo ugyeit, es amikor rajott, hogy ezt csak csalassal, elferditesekkel, kamu munkaert fizetve tudna csak csinalni, AKKOR mondott le. Ugy gondolod, hogy a polgarmesternek csak a kozmunkasok foglalkoztatasaval kell torodnie, semmi massal? Mert en latom a mi kisvarosunkban, hogy mennyi mindennel foglalkozik egy JO polgarmester. (Igaz, nalunk olyan, hogy kozmunka a megelhetesert, ilyen kategoria nincs.)
keresztapa
@karma1: Polgármester címért választáson induló személy ne tanulónak jelentkezzen a közhivatalnál, hanem vezető személynek aki ismeri a polgármesteri feladatokat kötelezettségeit, a települést magát. Megvalósítható programmal előrelátóan. De ezek a polgármesterek akik csak a címre meg a biztos fizetésre indulnak, hogy a település első embere legyen a köz előtt, hogy mindenki tudja, ő a polgármester! Nagyzási mániában szenvedve, amikor feladatokat kell megoldani, akkor leengednek mint a lukas gumi. Amit tudok, mert részese vagyok annak, hogyan kell felelősséggel egy polgármesteri címért indulni, Munkakör ismeretének tudatában kell, hogy legyen, a településen élőkkel együtt kell hogy éljen, ismerje a település felmerült probléma körét, legyen elgondolása megszüntetésére. A választott képviselő testület alkalmasságát ismerje a feladatok végrehajtásához. stb
Legyen képes a szükséges és kevésbé szükséges, a sürgős és ráérő feladatokat sorrendileg figyelembe venni, a köz érdek elsődlegességének érvényt szerezni. @karma1: Csak hogy képbe legyél én nem elméletet, hanem a gyakorlati életből kommentelek ismerem a vállalkozók magánérdek érvényesítési törekvéseiket, vállalkozásuk mindenek felettiségét.
karma1
@keresztapa: En Gyongyfa nevet ebben a cikkben hallottam eloszor, majd "leguglizom", hogy mekkora is ez a telepules, de en nem tudom elkepzelni, hogy ez a polgarmester szazezrekert igazgatna egy telepulest.

A Te velemenyed is velemeny, az enyem is, altalaban egyoldalon szoktunk allni, de most nem ertunk egyet - van ez igy.
Csak eszembejut Varadi Andras juhasz, mert O is polgarmester akart lenni, es nem hiszem, hogy a hivatal belso rendszeret ismerte volna, de abban biztos vagyok, hogy akiknek a problemajat felvallalta volna, azokat tovirol-hegyire ismerte. Volt ido, amikor EZ is eleg volt a polgarmesterseghez. Azt is gondolom, hogy Varadi Andras sem a havi fizeteseert jart volna be.
Sajnalom, hogy mara mar annyira "elszallt" a gondolkodasunk, hogy mar fel sem tetelezzuk, hogy letezik ember, aki valamit igazan lelkesedesbol, hitbol csinal, plane a koz javara.

Tudod, eleg sikeres volt orban agymosasa, ha idaig sullyesztette az emberek gondolkodasi szintjet (nem hinni semmiben, nem bizni senkiben, jot feltetelezni valakirol pedig semmikeppen sem...:o(((((
tivoli
@karma1: ma, 11:40
Szóval elismered darling, hogy azt se tudod, hol van Gyöngyfa?
Akkor honnan a jófenéből tudod kinyilvánítani a tutit úgy, mintha ott élnél és személyes jó ismerősöd volna a polgi?
karma1
@tivoli: Nyuszika! Nem arrol van szo, hogy ezt a telepulest en nem ismerem (nem vagyok en foldrajztanar!), viszont volt a polginak egyfajta megnyilvanulasa, ami rendkivul szimpatikussa tette... (Fogadjunk, hogy Te sem tudod, hogy hol van pl. Piopiotahi, de ha tudnal angolul, akkor Te is velemenyezhetned az ottani polgarmester kivalo munkajat).

Nem kell ahhoz szemelyesen ismerjem vityat, igy is tudom, hogy milyen ocska pasi, a TETTEI-bol megitelve...

Meg most is letolsz? Mar ejfel elmult, melozom holnap is, csutortokig, majd penteken "guglizok", most megyek pihibe...:o))))

Ja, es en MINDIG tudom a tutit, tudod?...:o))))
keresztapa
@karma1: Nos légy szíves engem nem kötni, de még csak nem is feltételezni egyetlen egy pártszínéhez sem. az agymosás azon személyeknél van jelen akik nem ismerik a gyakorlatban jelenlévő igaz látást.. Utópista.
Fradigege
Ön szerint ez vicces?! 2018-ig minden lóvé megtagadva Gyöngyfától!
Knapp75
Nem hiszem el, hogy ennél a témánál is vannak olyan idióták, akik képesek a lemondott polgármestert támadni!
Pénzéhes, persze... Azért mond le. Jesszusom...
Az értelmetlen közmunkáról meg egy hang sincs.

keresztapa hozzászólásairól meg Ford Fairlaine jut eszembe: olyan a kommentjeit olvasni, mint sajtreszelővel rejszolni.
karma1
@keresztapa: Ahhoz, hogy kb. egyforma legyen a dolgokrol a megitelesunk, vagyis "egy oldalon alljunk", ahhoz semmilyen partnak nem kell a tagjanak lenni!!! En sohasem voltam semmilyen partnak meg a kozeleben sem, ugyhogy ez visszafele is igaz...:o)))
tivoli
@karma1: ma, 12:02
Mivel éjfél elmúlt arrrafelé, kívánok Neked jó éjszakát.
Valami tutit azt mindig tudsz, ez tény.
karma1
@tivoli: Draga Nyuszikam, kulonben nem lenne jo az emesztesem,...;o))
Es nem mindig TUDOK, de nagyon sokszor ERZEK, sot, RAERZEK dolgokra - ez viszont segiti a tulelest mindenhol...:o))
Neked pedig legyen nagyon szep napod, bar a hetfo PFUJ-day...:o)))
keresztapa
@Knapp75: Mivel a kommentjeimet te minősítetted ez jelent valami értetlenséget, vagy az olvasásnál, vagy annak értelmezésénél, de az is lehet, hogy sötét szemüvegen a valóság nem hatol át. Van aki csak teteti tutin magát, van aki meg úgy született. Az utóbbiról nem tehet. Van aki óvodás magyarázattal ért meg eseteket, eseményeket, van aki tud szavakból, mondatokból következtetéseket értelmezni, van aki erre képtelen. Van aki mindég a TUTIT írná le, ha tudná, hogy az nem a tuti, ellenkezőleg de azt már nem ismeri el. Hogy értsd légy szíves a ma 11:30- as kommentemet elolvasni amit@karma1: nek írtam.
mate03
@keresztapa: Gratulálok! Remek kimerítő választ adtál,egy valódi polgármester,kötelességéről!
keresztapa
@mate03: Az a nagy hiányosság ezeknél a személyeknél, hogy elméleti tudást szívtak magukba, de a valós élettől oly távol vannak, mint Izrael a békekötéstől.
Milyen polgármester az aki választása után akar a település gondjaiba belelátni, egyáltalán a településen él, hogy nincs ismerete, nagyon felelőtlen az a személy a közösséggel szemben! Nos ezek a tudatlanok vitték csődbe a településeket akiket a a maffia tagok tudtak irányítani. A maguk hasznára, a település kárára.
kukac50
Kis településeken 5 embernek jutna csak rendes közmunka,ez csak a statisztika javítására jó de semmi másra. Több a munkanélküli most mint valaha volt.
3 hónapot dolgozhatnak, utána nincs munka de 1 évnek számolják.
jancsipapanyilas
a szomszédos faluban lakom és tudom mi a helyzet... az igazság az hogy nem azért mondott le mert hogy csalt sikkasztott meg mittudomén mit érzett... de milyen szép dolog hogy elhisznek minden kimondott dolgot, még a sajto is... nem hogy utána járna az igazságnak.. pacsi :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.