Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester szerint nem érte kár az V. kerületet, az ingatlangazdákodás még növelte is a vagyonát. A Fidesz frakcióvezetője az Indexnek nyilatkozva közölte: további pereket indít az ellene folyó rágalmazások miatt.

"Nehogy a végén Juhász Pétert ítéljék el rágalmazás miatt!" – válaszolta Rogán Antal az Együtt V. kerületi képviselőjének bírálataira a kerület ingatlangazdálkodása miatt. Hozzátette: az elmúlt hetekben tizenkét eljárást indított el, többségében politikusi kijelentések miatt, de a múlt szerdai tüntetés után a személyiségjogi és rágalmazási perek száma minimum megduplázódhatnak – közölte.

A Belváros korábbi polgármestere közölte: a kerületet nem érte kár, annak vagyona növekedett, az ingatlanértékesítésből szerzett bevételeket ugyanis fejlesztések önrészére használták fel. A bérlőknek járó kedvezményes értékesítésről szólva azt mondta: 2000 és 2007 között a bérlők összesen 5,6 milliárd forintnyi kedvezményben részesültek, ami magasabb, mint a polgármestersége alatt nyújtott kedvezmények voltak.

Az így eladott ingatlanok esetében egyetlen továbbértékesítésről tud – tette hozzá –, amelynek következménye a kerületi jegyző távozása lett, bizalomvesztés miatt. A testület ugyanis nem jutott hozzá minden információhoz – mondta –, hozzátéve: jogszerűtlenség itt sem történt. Rogán Antal kijelentette: más eljárásról nem tud, "légből kapott hazugság", hogy indult volna még ilyen akár csúszópénzek miatt.

Juhász Péter azon kifogására, miszerint az önkormányzatnak nem lett volna ingatlangazdálkodási terve, azt felelte: a költségvetésben minden évben meghatározták, hogy mennyi bevételt szeretnének, és kijelölték az ingatlanokat, amelyeket el akartak idegeníteni. A bérlőknek nyújtandó kedvezményre, és a kedvezmény bérlők általi átruházására a polgári törvénykönyv ad lehetőséget – közölte.

A Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi polgármester Szerb utcai ingatlanszerzésére vonatkozó kérdésre úgy felelt: ha 1990-ben az akkori bérlőknek joguk volt a piaci érték 15 százalékáért megvenni a lakásokat, akkor ezt a jogot azoktól sem lehet elvitatni, akik olyan műemlék házban éltek, amelyet önerőből nem tudtak rendbe hozni. Kijelentette azt is: Habony Árpád – akivel, mint mondta,  kiegyensúlyozott a kapcsolata – nem bérlője a sajtóban hozzá kötött lakásnak.

A Dorottya utcai ingatlant nyílt, nemzetközi, több fordulós pályázaton értékesítették – fűzte hozzá –, amelyre két ajánlat érkezett, közülük az anyagilag jobbat választották.

A Fideszen belüli, "urizálársól" szóló vitáról azt mondta: nem helyes a családi vitát családon kívülre vinni. Kijelentette ugyanakkor: vannak dolgok, amiket egy politikus nem engedhet meg magának, de szerinte mindenki maga döntse el, hol vannak ennek a határai. Nem kell mindig a közvéleménynek megfelelni. Nem kell az embernek se a hobbijairól se a szokásairól lemondania azért, mert politikus lett belőle – mondta.

A vagyonnyilatkozatok rendszerének esetleges megváltoztatásáról szólva közölte: felmerült benne, hogy a Fidesz-frakció tagjainak vagyonnyilatkozatait könyvszakértővel hitelesítteti. Olyan törvénymódosítást tartott szükségesnek, ami egyértelműen ellenőrizhetővé teszi, hogy a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok tényleg hitelesek és pontosak. Január végéig nem lehet megoldani, de 2016-ra igen – tette hozzá.

A miniszterelnök bevándorlással kapcsolatos kijelentéseiről azt mondta: lassan abba a helyzetbe kerülünk, hogy már nem csak tranzitország vagyunk. Magyarország nem akar menekülteket – szögezte le. "Ezt ki kell mondanunk, mert ha nem mondjuk ki kellő időben és határozottan, akkor a vesztesei lehetünk az európai migrációs politika átalakításának" – mondta.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A cím helyesen:

" Rogán : az V.kerületet érte a kár, még növekedett is a vagyonom ! "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
én csakaszondom hogy normális országban már rég megrugdosták volna a faszit.
mekkelek
"Olyan törvénymódosítást tartott szükségesnek, ami egyértelműen ellenőrizhetővé teszi, hogy a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok tényleg hitelesek és pontosak."

Ezek ennyire hülyének nézik az embereket?
volvós
@kakaósbögre: Ami késik, nem múlik !!!
mate03
@Dr. Felipe: Csak a napfényes Itáliában a legfőbb ügyészt,nem Polt Péternek Hívják!
Desischado
Gyanús már ez a fene nagy magyarázkodás. Egyébként nekem ez jelzésértékű, mert régebben eszébe sem jutott magyarázkodna! Remélem, az lesz, amire gondolok, nevezetesen, hogy ég a lába alatt a talaj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.