Eddig kétszer többet költöttek autópályamatricára az autósok az egy évvel korábbinál, a megyei matrica egyértelműen Budapest vonzáskörzetében a legnépszerűbb. A kormány által betervezett többletbevétel ötöde bő két hét alatt összejött. Pénzügyi szempontból egyelőre egyértelműen sikeres az útdíjrendszer átalakítása, vagyis a díjköteles szakaszok kiterjesztése, a D2-es kategória és a megyei matrica bevezetése – ez derül ki azokból az adatokból, amelyeket a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) közölt a Napi.hu-val. Január 18-ig összesen 9,7 milliárd forint értékben vásároltak az autósok, motorosok és furgonosok e-matricákat, ami több mint duplája a 2014 azonos időszakára vonatkozó 4,7 milliárd forintos adatnak. Az eladott matricák száma is hasonló tempóban nőtt: az év első két és fél hetében összesen közel egymillió – 978 ezer – jogosultságot értékesített a NÚSZ az egy évvel korábbi 470 ezret követően.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Aztán nagyon több nem is várható mert akinek kellett egész évre az már meg is vette. Akinek meg csak hébe-hóba kellene az meg majd szépen elkerüli a fizetős utakat. Esetleg még a nyári idegenforgalom löki meg egy kicsit, azt ennyi volt, kifújt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Don Quijote
Többletbevétel a rezsicsökkentés nevében!!!
Sziszipapa
"...a megyei matrica egyértelműen Budapest vonzáskörzetében a legnépszerűbb."

- én spec. nem pont ezt a kifejezésre gondoltam elsőre, meg sokadjára sem :)
nemjoezigy
Mintha azt mondták volna, hogy ezzel a Népnek kedveznek.
De nem ez volt az első és gyanítom nem is az utolsó olyan, amikor mást mondanak, mint amit tesznek, amit várnak, ami következik.
papa.49
Ezek a fickók csak és kizárólag hazudni tudnak azt viszont felsőfokon!!!
kkalman
Újabb sikertörténet fitymasz módra. Akiknek szüksége volt rá, megvette, akinek meg nem szükséges, hogy autópályán közlekedjen, el fogja kerülni azokat, ahogy eddig is tette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.