A Fidesz támogatja, hogy minél több bank legyen magyar tulajdonban – közölte a nagyobbik kormánypárt szerda este.

Közleményükben ezt azzal indokoltál, hogy "a devizahitelesek ügye bizonyítja": hová vezet, ha a magyar lakosság teljesen ki van szolgáltatva a külföldi tulajdonú bankoknak. "A pénzintézetek tisztességtelenek voltak ügyfeleikkel és becsapták őket" – emelték ki.

A Fidesz szerint a "Gyurcsány-párt ennek ellenére folytatná veszélyes gazdaságpolitikáját, és ma is megakadályozná azt a törekvést, hogy minél több bank legyen magyar tulajdonban, s ezáltal egyre erősebb legyen a hazai bankrendszer és a magyar családok biztonsága".

Korábban Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében megengedhetetlennek nevezte a további bankvásárlások tervét. Azt írta: a Demokratikus Koalíció határozottan tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Nemzeti Bank folytathassa a veszteséges bankvásárlásokat".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
Egy bank azt csinál, amit a felügyelet és a kormány megenged neki. Semmi köze az üzletpolitikájának ahhoz, hogy milyen nemzetiségűek a tulajdonosai. A magyar tulajdonú bankok is ugyanolyan (utólag tisztességtelennek minősített) feltételekkel adták a devizahiteleket, mint a többi.

Nem kell ebből is nacionlista kérdést csinálni, mond egyszerűbben: kell a haveroknak még néhány bank.
Dr. Felipe
Aztán mégis a magyar takarékszövetkezetek dőltek be nem a külföldiek.
1magyar
@Dr. Felipe: A külföldi bankok bedöntötték őket.
Kamcsatka
Ehhez azért kell még egy Kárpát medencébe emigrált sötét félázsiai népség is , aki hajlandó még ezt a szöveget benyalni.
leszúrt rittberger
@1magyar: :DD Te ezt a sok hülyeséget el is hiszed, amit ide szoktál vakarni, vagy van valami témába vágó végzettséget, tudásod mögötte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.