A kormánypárt szerint a Parlamentbe látogató diplomaták miatt nem lehet bevezetni a tilalmat.

Az országgyűlési képviselők bármikor megjelenhetnek részegen a munkahelyükön – írja a Bors.

A képviselőknek a parlamenti büfében is minden további nélkül lehetőségük van az alkoholizálásra.

Sok szellemi foglalkozás esetén előírás a józanság, de a képviselőknél nem. Pedig a politikusok sokszor hibáznak az Országházban: rossz gombot nyomnak, téves jogszabályt írnak vagy botrányosan viselkednek – áll a lapban.

Kövér László, a Parlament elnöke azt közölte, hogy nem kívánja ellenőrizni a képviselők alkoholfogyasztását. A Fidesz szerint értelmetlen lenne tiltani az alkoholfogyasztást és –árusítást, mert az Országházban tartott diplomáciai eseményeken természetes az alkohol felszolgálása.

„Az alkoholt többek között az különbözteti meg a drogoktól, hogy a drogfogyasztás törvényileg tiltott” – válaszolták arra a kérdésre, hogy miért állnak ki a szesz mellett, ha a politikusoknak kötelező drogtesztet írnának elő.

A Parlamentben napi tizenkét üveg bor fogy, főleg az idősek rendelnek belőle. A rutinos ivók azonban inkább a frakciók irodáin tolják magukba a szeszt, vagy a belváros vendéglátóhelyein isznak – írja a Bors.

Azóta egyébként kevesebb a részeg képviselő, hogy a kisgazdák kikerültek az Országgyűlésből – áll a lapban.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balintmester
Persze! Sehol nem lehet inni a munkahelyeken. De a Parlament miért kivétel? Törvényen felüliek? Kövér milyen alapon huny szemet? Szonda! Büntetés! Kirúgás! Eza menetrendje!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Desischado: Pálfi István keresztény demokrata képviselő,a legjobb példa! Részegen az ülésteremben tántorogva,parolázott boldog-boldogtalannal! Ha Kövérben lenne annyi gerinc mint egy csigába,örökre kitiltotta volna az országházból!
mariaberta
@mate03: Őt nem lehetett kitiltani, hiszen nem ellenzéki.
De ha így haladunk megnyílik az ország legismertebb NEMZETI ITALBOLT-ja.
nemkati
Ha a dohányzást meg lehetett tiltani a Parlamentben (pedig a dohányos még azért lehet öntudatánál a munkája közben), de az alkoholt nem lehet kitiltani, amitől csak hatványozódik a barom törvények száma?

A Parlamentbe látogató diplomaták hány órán át látogatják a Parlamentet? Nem igaz, hogy annyi ideig ne bírnák ki vedelés nélkül. Miért kell egy látogatáshoz alkohol?

Bár lehet, ha nekem kéne oda látogatni, én se bírnám józanul nézni, ami ott folyik.
dr. prédikátor
Ha isznak munkaidőben akkor hazafelé ittasan is vezetnek???!!!
nemkati
@dr. prédikátor: 1-2. A többinek sofőr is jár.
m.macskosz
@nemkati: A dohányzási tilalom bevezetése után vidáman cigiztek a képviselők, a folyosón...aztán emiatt is meg egyébként is kitiltották a médiát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.