A kormánypárt szerint a Parlamentbe látogató diplomaták miatt nem lehet bevezetni a tilalmat.

Az országgyűlési képviselők bármikor megjelenhetnek részegen a munkahelyükön – írja a Bors.

A képviselőknek a parlamenti büfében is minden további nélkül lehetőségük van az alkoholizálásra.

Sok szellemi foglalkozás esetén előírás a józanság, de a képviselőknél nem. Pedig a politikusok sokszor hibáznak az Országházban: rossz gombot nyomnak, téves jogszabályt írnak vagy botrányosan viselkednek – áll a lapban.

Kövér László, a Parlament elnöke azt közölte, hogy nem kívánja ellenőrizni a képviselők alkoholfogyasztását. A Fidesz szerint értelmetlen lenne tiltani az alkoholfogyasztást és –árusítást, mert az Országházban tartott diplomáciai eseményeken természetes az alkohol felszolgálása.

„Az alkoholt többek között az különbözteti meg a drogoktól, hogy a drogfogyasztás törvényileg tiltott” – válaszolták arra a kérdésre, hogy miért állnak ki a szesz mellett, ha a politikusoknak kötelező drogtesztet írnának elő.

A Parlamentben napi tizenkét üveg bor fogy, főleg az idősek rendelnek belőle. A rutinos ivók azonban inkább a frakciók irodáin tolják magukba a szeszt, vagy a belváros vendéglátóhelyein isznak – írja a Bors.

Azóta egyébként kevesebb a részeg képviselő, hogy a kisgazdák kikerültek az Országgyűlésből – áll a lapban.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balintmester
Persze! Sehol nem lehet inni a munkahelyeken. De a Parlament miért kivétel? Törvényen felüliek? Kövér milyen alapon huny szemet? Szonda! Büntetés! Kirúgás! Eza menetrendje!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balintmester
Persze! Sehol nem lehet inni a munkahelyeken. De a Parlament miért kivétel? Törvényen felüliek? Kövér milyen alapon huny szemet? Szonda! Büntetés! Kirúgás! Eza menetrendje!
sokanvagyunk
Miért? - a diplomatáknak muszáj vedelni... és pont a Parlamentben?
oncogito
Ha csak annyit és akkor innának, amikor külföldi diplomaták vannak.
Ez a kormány pofátlanul megszegi saját törvényeit is. Hogy tekinthető jogállamnak az olyan ország, ahol csak a pórnépnek kell betartani a törvényeket, a törvényhozók saját törvényeik felett állnak?
Istentelen népség!
papa.49
A pápai kanász megint hozta önmagát...
Senara
A kormánypárt szerint a Parlamentbe látogató diplomaták miatt nem lehet bevezetni a tilalmat.-... itt van X ország miniszterelnöke l hozzá már egy felest , neki , nekem 3x2 decit hatszor .ja és írd a többihez
nezelodo
Ezek azt hiszik ha egy alkeszt átszkátak a parlamentből egy állami intézményhez, hogy nem maradt több! Csak rá kell nézni némelyikre, kimeríti a két lábon járó demizson fogalmát. Hólapátot nekik!
perfekt
Teljesen mindegy-isznak e vagy sem,az legalább meglátszik rajtuk.Sovány Lackó bizonyára érdekelt a büfé forgalmából,különben is amióta szanyi kapitány más kocsmákat szponzorál, a parlamenti korcsma deficites
rakoczi
Ez egy álszent indok!!!... Minden más munkahelyről azonnali hatállyal ki lehet rúgni embereket, ha alkoholos állapotban vannak munkaidőben, de ott ahol milliók életét meghatározó törvény alkotás folyik, ott szabad alkoholt fogyasztani. Ez egy közröhely!!!
A munkahelyen is meg lehet kínálni egy nem ott munkát végző "repi"vendéget, de egy munkaértekezleten már senkinek sem jutna eszébe piát kínálni. Itt a parlamentben sokkal inkább az a valószínű, hogy ők mindenki fölött állóknak képzelik magukat és ez miatt a mindenki másra vonatkozó törvények rájuk egyáltalán nem vonatkoznak. És ez a mentalitás nem ebben az egy dologban nyilvánul meg, gondoljunk csak a lézer blokkolókra, meg a mindenfajta indokkal adott fizetésen felüli juttatásokra. Ez a fajta viselkedési mód hűen tükrözi a politikusaink erkölcsi szintjét és ennek is isszuk a levét mi mindannyian !!! :(
Maszlag
Ne olvass, inkább igyál, az meglátszik rajtad!
magyarbakancs
Kövér elvtárs iszik?
Lehetetlen ezek ügy viselkednek mint a ma született bárány.
Nem hazudnak,nem lopnak.
Hellcat
Ha neadjisten a parlamentben ülnék mondjuk függetlenként...tuti minden nap legyatyásodnék, másképp nem bírnám ki azt a töménytelen sok arroganciát és hülyeséget amit bent hallok.
oncogito
Nem is értem igazán, mi folyik ott.
Mert most vagy a magyar mondás nem igaz - borban az igazság -- vagy nem isznak.
Maszlag
"Cura fugit mero" (Ovidius) A gond menekül a bortól!
keresztapa
@oncogito: Borban az igazság borban az igaz! De ők nem bort isznak hanem tudat módosítót ami az igazat elfolytja, a közt meg a tévedések útján tartja.
oncogito
@keresztapa: - szerintem az lehet, hogy bennük még a legerősebb igazságszérum sem képes hatni.
Clavigo
Kövér elvtárs,,inkább azt mondd,hogy nektek nincs megtiltva a munkahelyi piálás.,,..Rátok nem vonatkozik a törvény,,oszt jó napot.Remélem azért el tudjátok számolni a költségtérítésben,caffeteriában,,stb.,,...Meghoztuk Kövér elvtársat,,,hova támasszuk ???
73
Ezek a népnyúzó retkes képviselők,csak részegen tudnak ennyi idióta törvényt meghozni.Ha józanok lennének,hánynának ön maguktól.
kukac50
Részegen nem is tudnak rendesen dolgozni, nem elég,hogy nem képviselnek bennünket, még részegek is. Ha a Parlamentben alkoholisták dolgozhatnak akkor egy pohár sör után Én is vezethetek autót ennyi az autósoknak is jár!
mariaberta
Most már legalább tudjuk, miért szavaznak meg ennyi eszement törvényt. Az alkoholos mámorban nem tudják mire szavaznak, csak nyomogatják a gombot, mert az nem igényel semmiféle agymunkát.
kamazuka
Hát,ha Paks kettőt is bevodkázva írták alá,akkor máris megvan,hogy nem voltak józanok!
Már pedig az a vezető aki nem józan,nem űlhet a volán akarom mondani a kormány mögé!
Desischado
De jó nekik! Próbálna bárki ittasan megjelenni a munkahelyén, másnap már biztos nem kellene befáradnia! Ezeknek mindent lehet?! A Parlament nem kocsma! (dühös)
karma1
Amig Palfy bemehet a Parlamentbe, nem is szabad leallitani a piaszolgaltatast... Meg kiszaradna... oszt rossz gombot nyomna meg szavazaskor
m.macskosz
Ez milyen aranyos dolog:
kocsma a parlamentben, a magyar nemzeti bankban...lehet, hogy a főügyészségen is van egy krimó, a bíróságokon egy-egy börgrecsárda, meg a Teve utcában is néhány?!
Tessék mondani bordély is van? Kupleráj az van, látjuk.
Naki
@balintmester: miért? hisz akkor ő sem italozhatna!!!
nezelodo
"magyarbakancs
Kövér elvtárs iszik?
Lehetetlen ezek ügy viselkednek mint a ma született bárány.
Nem hazudnak,nem lopnak"

Lehagytad, hogy az asszonyt sem verik, csak fellökik, hogy üsse meg magát ahogy csak akarja, aztán ráfogják a vak komondorra.
mate03
@Desischado: Pálfi István keresztény demokrata képviselő,a legjobb példa! Részegen az ülésteremben tántorogva,parolázott boldog-boldogtalannal! Ha Kövérben lenne annyi gerinc mint egy csigába,örökre kitiltotta volna az országházból!
mariaberta
@mate03: Őt nem lehetett kitiltani, hiszen nem ellenzéki.
De ha így haladunk megnyílik az ország legismertebb NEMZETI ITALBOLT-ja.
nemkati
Ha a dohányzást meg lehetett tiltani a Parlamentben (pedig a dohányos még azért lehet öntudatánál a munkája közben), de az alkoholt nem lehet kitiltani, amitől csak hatványozódik a barom törvények száma?

A Parlamentbe látogató diplomaták hány órán át látogatják a Parlamentet? Nem igaz, hogy annyi ideig ne bírnák ki vedelés nélkül. Miért kell egy látogatáshoz alkohol?

Bár lehet, ha nekem kéne oda látogatni, én se bírnám józanul nézni, ami ott folyik.
dr. prédikátor
Ha isznak munkaidőben akkor hazafelé ittasan is vezetnek???!!!
nemkati
@dr. prédikátor: 1-2. A többinek sofőr is jár.
m.macskosz
@nemkati: A dohányzási tilalom bevezetése után vidáman cigiztek a képviselők, a folyosón...aztán emiatt is meg egyébként is kitiltották a médiát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.