Friss adatokat kért a Vs.hu az Országgyűléstől a képviselők benzinkártyáiról.

Ennek alapján azt írják, hogy eddig 137-en kértek ilyen juttatást, januárban ez 14,8 millió forintba kerül az adófizetőknek. A rekorder képviselő, Vitányi István Berettyóújfaluból ingázik, és egy átlagfizetést tölthet a kocsiba havonta, a már említett 252 ezret.

A listában nem szerepelnek a miniszterek és államtitkárok, akik szolgálati autóra jogosultak, illetve azok a képviselők, akik a tömegközlekedési költségeik megtérítését választották.

A második helyen szereplő, szintén fideszes, Sárrétudvariban élő Bodó Sándor lényegesen kevesebbet, 205 ezer forintot költhet üzemanyagra, míg a legkevesebbe a fideszes Kucsák László utazása kerül: a budapesti képviselő havi 45 ezer forintért tankolhat a 2011-es Chevrolet Lacettibe.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Nem vagyok jó matekos, de 400 ft-al számolva az 630 liter, durván 10 ezer 500 km/ havonta, azaz, naponta több, mint 300 kilóméter. Jó teljesítmény. De akkor mikor dolgozik??? Tess, mondani, Pesten is van lakása?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Horizont: Ahogy ezeket elnézem, nem sok jó vár a szegényebb családokra. Egyébként tudod, hiszen ismersz, nekem voltak fenntartásaim a támogatások terén régebben is, és a mai napig vannak. Az óvoda egyébként is közelről ismerős, de sokszor leírtam már a meglátásaimat ezzel kapcsolatosan. Az lenne az igazán jó megoldás, ha külön lehetne választani a megélhetési szülőket a tisztességes, de szegényebb szülőktől, és annak fejében adni a támogatásokat, de ez igaz az élet minden területére. A kormány által elpazarolt összegekről meg már nem is akarok szót ejteni, ezeket még pár hónapja el sem tudtam volna képzelni róluk. Mondjuk nekem az is meglátásom, hogy a dolgozó, gyerekes családokat támogatják inkább, ez a minta tulajdonképpen. Aki dolgozik, gyerekeket nevel, a közösbe is többet tesz, tehát támogassuk is jobban mint azokat, akiket úgy kell az államnak eltartani. A másik oldalon viszont ott vannak az önhibájukon kívül bajba jutottak, akikről már nekem is változott a meglátásom. Valahogy úgy néz ki jelenleg a kormány, hogy egy jó döntés, egy rossz döntés, módosítás, mindezek heti rendszerességgel. Kicsit már túlzás.
volvós
@vonotok: tegnap 21:52

" Öcsi bácsi " ??? Ez tecccccik !!
Meine Ehre heisst Treue
Ennek (sincs) hírértéke. A hír az lenne, ha ez nem így lenne (tudjuk jól, miről szól ez a történet).
hetöndöe
@szandokan: Látszik,hogy fogalmad sincs,hogy miről beszélek.Természetesen ki lehet venni a megfelelő nyereséget egy vállalkozásból ,aki akarja,nem kell erre hivatkozni.Az azért több mint furcsa,hogy egy garázsból kialakított üzlethelységre hogyan írnak le 500M2 csempét az adóból,na meg ezer kilómétert havonta a munkába járásra.
Próbálkozz meg már egyszer olyanokat hülyének nézni,akik még életükben nem láttak ilyet.Egy normális országban meg nincs olyan,hogy a munkavállalók fele minimálbérre van bejelentve,mert fel sem merül ilyen trükközés kérdése a túlnyomó többségben.
Mivel nálunka NAV sincs a helyzet magaslatán,ezért megy ezerrel a trükközés és akkor még nem is beszéltem az összefonódásokról.
Nil
Biztos nagy a család kell az ingyen benzin nekik
verőce21
Lehet, hogy csak a sofőrje drogfutár. Szaladgál Kelebiától Bécsig, amíg a gazdája a Parlamentben szundít. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.