Friss adatokat kért a Vs.hu az Országgyűléstől a képviselők benzinkártyáiról.

Ennek alapján azt írják, hogy eddig 137-en kértek ilyen juttatást, januárban ez 14,8 millió forintba kerül az adófizetőknek. A rekorder képviselő, Vitányi István Berettyóújfaluból ingázik, és egy átlagfizetést tölthet a kocsiba havonta, a már említett 252 ezret.

A listában nem szerepelnek a miniszterek és államtitkárok, akik szolgálati autóra jogosultak, illetve azok a képviselők, akik a tömegközlekedési költségeik megtérítését választották.

A második helyen szereplő, szintén fideszes, Sárrétudvariban élő Bodó Sándor lényegesen kevesebbet, 205 ezer forintot költhet üzemanyagra, míg a legkevesebbe a fideszes Kucsák László utazása kerül: a budapesti képviselő havi 45 ezer forintért tankolhat a 2011-es Chevrolet Lacettibe.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Nem vagyok jó matekos, de 400 ft-al számolva az 630 liter, durván 10 ezer 500 km/ havonta, azaz, naponta több, mint 300 kilóméter. Jó teljesítmény. De akkor mikor dolgozik??? Tess, mondani, Pesten is van lakása?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KERKA
Nem vagyok jó matekos, de 400 ft-al számolva az 630 liter, durván 10 ezer 500 km/ havonta, azaz, naponta több, mint 300 kilóméter. Jó teljesítmény. De akkor mikor dolgozik??? Tess, mondani, Pesten is van lakása?
kakaósbögre
@KERKA: ugyanmár.biztos tankkal jár.ezeknél mit lehet tudni...
KERKA
@kakaósbögre: igazad van. A tank tankjában elfér ennyi üzemanyag:)
papa.49
@kakaósbögre: Csak az a baj hogy a tank az gázolajjal megy, ez meg benzinpénz...
volvós
@KERKA: Lehet, hogy 24 órán keresztül taxizik a kocsival,
megállás nélkül, egy váltósoförrel !!! Még ugy is " necces "...
De harragh csuhás megmondta, " ránk a törvények nem vonatkoznak !!! "
kakaósbögre
@KERKA: több is.ha egy T-34-es tankját tele akarod tölteni az 775000 HUF. :D
kakaósbögre
@papa.49: valahogy hívni kell.nem lehet benzinpénz,gázolajpénz,gázpénz egyszerre. :)
papa.49
@kakaósbögre: Ez igaz de tudod, a szokás hatalma hogy nem minden kocsi megy benzinnel, némelyik gázolajjal, kisebb hányaduk gázzal, és egy iciripiciri részük elektronyossággal...
Egyáltalán minek nekik ,,benzinpénz,, ha dolgozni megyek én állom az útiköltséget, mennyivel különb xar a képviselő, mint a közember, arról már nem is beszélve valami hazugovics 2009 táján azt harsogta tele torokkal, hogy a munkába járást megkönnyítik, hát sikerült, DE CSAK MAGUKNAK!!!
silber13
@papa.49: Papa! Azok a tankok mindenevők én úgy tudom!
silber13
@kakaósbögre: Mert nem azt irtam..? Igen, igaz.: Általában!
levarosbukta
Hova az anyámkinjába tankol ennyit naftát? Az egész pereputtyát is ő furikázza?
Mobil123
Ha lehetne kérném azt az átlagfizetést előbb.

Sajnos a kocsik személy használatra vannak náluk (tehát nem kell menetlevelet írni amit lehetne ellenőrizni) így oda mennek vele , akkor amikor akarnak és Mi fizetjük!!
human
Nincs valami felügyelet, ami megvizsgálná, hogy ez hogy lehet?
73
Fogadjunk,hogy megtankolja a család összes autóját is.Hogy fulladna bele a benzinünkbe!
papa.49
@silber13: momentán én diesel motorokra gondoltam, ugye abba ritkábban lehet benzint tankolni már csak az adagoló nyomása miatt se, a benzines injektoros nyomás néhány bár, vagy 10 bár, a gázolajos adagoló meg 125 bár-180 bárig, a nagynyomású meg 250-450 bárig, na a benzin ekkora nyomást nem visel el...
De nem is ez a probléma, hanem az elv, hogy nekik jár, nekünk meg legfeljebb a szánk jár...
oncogito
Ha valaki azt hiszi, hogy ez jár nekik, hogy ennek így kell lenni, az vegye a bátorságot és olvassa el ezt a cikket:
www.svedasztal.com/svedmunkapenz/mi-jar-a-sved-kepviselonek-70149.html
pbalage
@73: úgy szokás csinálni, hogy viszi a kannát, aztán telenyomja azt is, mert az autó hivatalos fogyasztása 10 liter, de csak 6 litert eszik.
Egy másik módszer, hogy a kútnál egy másik tankoló csávótól kér számlát.
Van még olyan is, hogy feketén megveszi a dízelt egy kamionos haverjától, aztán kocsifutást számol el.
A legegyszerűbb viszont az, ha állami megveszi az üzemanyagot, a szomszéd Józsinak pedig eladja kétharmad áron.
almosd
Van aki most gondol az ínségesebb időkre és gyűjti a benzint , hogyha felmegy az ára legyen mivel furikázni, mert honatyáink értünk dolgoznak, de saját zsebre.
volvós
@oncogito: 17:44

Nagyon tanulságos, sajnos " ezek " soha nem fogják követni !!!
hetöndöe
Mennyit jönnek-mennek az állam pénzén ezek a gyütt-mentek!:-)))
qxy
Érdekes. ennyi szemét ember van, csalnak lopnak és a Magyar törvény szerint ???
Most akkor mi van???
elsőnek a törvény hozókat kellene falhoz állítani mert engedik ezeket.Majd jöhetnek azok akik élvezik is.
nyanya001
Úgy kezelik a közpénzt, mintha az a sajátjuk lenne !
Több mint 12 millió megy el havonta Orbán bizalmasaira.
Kidobott pénz, mert semmi látszata nincs azaz van, az egyre nagyobb nyomor !
Egy focicsapatnyi miniszterelnöki megbízott (és még “két csere”) dolgozik Orbán Viktor keze alá a legkülönfélébb megbízatásokkal. A kormány nemcsak az államtitkárok és helyettes államtitkárok esetében szenved az egyre súlyosbodó rangkórságtól, hanem a miniszterelnöki megbízottak száma is megsokszorozódott Orbán első kormányzása óta. A poszt természetesen jól fizet: legkevesebb bruttó 747 ezret !
hvg.hu/itthon/20150122_Tobb_mint_12_millio_megy_el_havonta_Orban
simmering73
Félelmetes, hogy micsoda rablás folyik itt kormányzás címszó alatt.
KERKA
@oncogito: 17.44 elolvastam, igen tanulságos és követendő lehetne minden téren.

"Szolgálati autó tulajdonképpen nincs, egyértelműen csak a miniszterelnöknek jár.

A miniszterek, frakcióvezetők időnként, indokolt esetben kapnak.Taxiköltséget csak indokolt esetben számolhatnak el, például, ha a célállomás kollektív közlekedési eszközzel nem érhető el. "

ehhez képest nálunk, szabad rablás minden téren.
csaszka
Nyilván az egész pereputty szeret autókázni. Ennyi üzemanyagból talán még jut a szomszédoknak is. Lopnak ahol csak tehetik!
vonotok
@oncogito: Miért vagyunk mi magyarok ennyire " NYOMORULTAK " Hogy még Veszprémbe is 26-an adták be a jelülő cédulájukat. És így akarunk mi új választást, új kormányt, békésebb, boldogabb szebb jövőt, már nem magunknak, de még az unokáinknak sincs rá esélyük.
oncogito
@vonotok: - nem tudok erre választ... :-(
kisangyalom13
Kedveseim, és a titkosszolgálat dolgozói magán utazásra menyi pénzt tankolnak havonta?
Az állami autókkal szabadrablás van az üzemanyag tankolásba, a brókerügyvédek még nagyobb mennyiségű üzemanyagot vásárolnak, a számlanélküli sikerdíjból!
human
@vonotok: Költői kérdés volt. Az MNB-nél is megszüntették a felügyelő bizottságot, hogy Matolcsy szabadon költhesse a pénzeket és senki le lássa a titkos tranzakciókat.
vonotok
Csak abban reménykedem, hogy ezek a mocskok felelni fognak még bűneikért. Remélem megérem még.
vonotok
@oncogito: Már arra, hogy megérem, vagy arra, hogy felelni fognak.
kkalman
Hogy miért nem tudnak ezek a férgek a meg nem érdemelt fizetésükből tankolni? Talán nem futja rá, ezért herdálják a közpénzt?
Desischado
A szociális juttatásokat elveszik, ezek a férgek meg százezreket furikáznak el a közpénzből! Meddig fog még ez a rablás folytatódni?! Mikor bukik már meg ez az embertelen, harácsoló banda?!
szandokan
@kkalman: @Desischado: Költségtérítésre az önkormányzati képviselőknek is jár némi plusz pénz, ezzel nem is lenne baj. Itt az összeg mértéke felháborító.
1szomjas
@human: Te, mint választópolgár, a szavazófülkében ! Ezen kívül felügyelné őket az önmérsékletük, a tisztességük, de e két tulajdonságukra annyira vigyáznak, hogy inkább nem is használják őket...
m.macskosz
@1szomjas: "...az önmérsékletük, a tisztességük, de e két tulajdonságukra annyira vigyáznak, hogy inkább nem is használják őket..."
:D :D :D
human
@1szomjas: Nem rég volt egy hír, hogy egy nő megcsapolta milliomos ügyfelei számláit. Na ugyanez a kísértés győzi le a hatalmon lévőket is. Ott ugyanis már százmilliárdok forognak, amit ha csak 1%-al nyúlnak le már milliárdosokat lehet "kinevelni". És a lelkiismeretük annyival meg van nyugtatva, hogy de hát csak 1%-ot csippentettünk le.
mate03
@KERKA: Még pedig szolgálati! Valahol neki is lakni kell hétköznap!?
KERKA
@szandokan: 00.28. Én azt tartom etikátlannak, sőt bűncselekménynek, h a képviselő felveszi a hatalmas összegű benzinpénzt, ami feltételezi, hogy naponta följár Budapestre dolgozni. Bár képtelenségnek tartom, hogy naponta 300-400 km-rt vezessen. Ugyanakkor fönntartanak neki egy albérleti lakást is sacc/kb 100 ezer forintért. Na most a kettő ugye kizárja egymást. Tehát a képviselők kihasználnak egy ellenőrzési- könyvelési hiányosságot, ezért a csalás lehetősége a csillagos ég.
ONCOGITO komm, társ, linkjére ha kattintasz, tegnap 17.44-kor, ott szerepel, hogy a svéd parlamentnek van egy apartman háza, ahol a képviselők kaphatnak 1 szobát, amikor arra szükségük van. Nem lakást, hanem 1 szobát. Azért ez mégis más.
szandokan
@KERKA: Ekkora összegnél már én sem tartom etikusnak, de jogilag rendben van.
KERKA
@szandokan: Mivel jogilag rendben van, ezért nem lesz sem kivizsgálva, sem változtatva rajta:(( marad minden úgy ahogyan eddig volt.
szandokan
@KERKA: Igen, jól mondod. Azért én nem keveset utaztam autóval még ezelőtt pár évvel, de még a fele sem jött össze ennek soha. Azt nem tagadom, én is megtankoltam a család autóit számlára, de azért én is dolgoztam meg, és nem közpénz volt. Magyarul senkit nem ért kár soha.
Gyuri Géderről
Orbán megmondta: "legyünk szerények mint az ibolya"
El tudom képzelni, ha ezek az aljadékok nem ilyen szerények, vajon mekkora lenne a benzinköltségük, ami mi állunk.
Ébredjünk már!! Jelszó: útlezárás takarítás!!
hetöndöe
@szandokan: Azt azért tudod ugye,hogy ha gyerekedért elmész az iskolába autóval számlára tankolt üzemanyagból ,az már adócsalás.
Feraj49
Kevés ! Legalábbis a harkányi önkormányzat szerint.Ők ugyanis 5000 km-t még pluszban megszavaztak országgyűlési képviselőjüknek,ha Harkány ügyében jár el.Valószínű túl sok bevétele van az önkormányzatnak . Ja most tellik,mert az eddigi ingyenes szemétszállítást fizetőssé tették.
kkalman
@szandokan: Az összeg már csak azért is felháborító, mert a mozgáskorlátozottak csak 9 Ft/km útiköltségtérítést kaphatnak, az egészségesek is, ha közösségi közlekedéssel nem oldható meg a munkábajárásuk, ami sok esetben csak egy "bicikli tankolásához" elég. Ha a képviselők is csak ennyit kapnának, senki nem háborogna a költségtérítésük miatt.
vadsanca
Vitányi Úr majdnem kb 550 km-ert tenne meg naponta? A Google térkép szerint. Nem sok ez egy kicsit? Ez min. 6 órás vezetés. Nem lenne olcsóbb lakást bérelni? Sokan vannak távol az otthonuktól a munka miatt ez eddig még nem tűnt fel?
szandokan
@kkalman: Nálam csak a közpénz jelenti a problémát, számomra ez a nem mindegy. Amennyiben valaki saját céget irányít, kitermeli a költségeket, azt arra költi, úgy forgatja, ahogy akarja.
kkalman
@szandokan: Tudod, ha a mozgáskorlátozottak dolgoznak, az útiköltségtérítés szintén közpénzből megy. A bérlettérítés is, de ezt Neked tudnod kellene, mint munkáltatónak. Akkor már csak az a kérdés, hogy mennyivel fogyaszt többet egy képviselő kocsija, mint a rokkanté, hogy a 9 Ft/km többszörösét kapja költségtérítésként?
hetöndöe
@szandokan: Magyarországon ez a "természetes" viselkedés,hogy az asszony bugyiját is leírják az adóból,sokan azt is hiszik,hogy ez törvényes,mint ahogy te is.
szandokan
@kkalman: Annyival nem, mint amekkorával nagyobb az autója. Mint már írtam, én a magas keresetű képviselőktől vonnám meg, vagy legalábbis lényegesen csökkenteném a közpénzből történő térítéseket. Egy mozgáskorlátozott embertől nem sajnálnám, ha jóval többet kapna.
szandokan
@hetöndöe: Túlzásokba azért ne essél. Most mennyivel lenne más az, ha azt a plusz összeget simán csak a saját keresetem emelésére fordítanám? Tudod, én is megtehettem volna azt, hogy minimálbér a dolgozóknak, és kész. Ma már milliárdos lehetnék.
vonotok
@volvós: @volvós: " Öcsi bácsi " /elnézést a megszólításért / tanulékony nép a magyar. Ha ezek már nem is, de talán a következő, már nem kelet felé pislog, ha nem nyugatra, és északra. Mert volna mit tanulni az északi államoktól.
szandokan
@Horizont: Erről még nem hallottam, ezt hol olvastad? Lehet, a szeretet otthonok forgalmát akarják majd növelni. Nálunk egy otthonban (egyházi) 99 ezer a havi költsége egy idősnek, amiben a gyógyszerek nincsenek benne.
szandokan
@Horizont: Na, ez tényleg érdekes lehet még. Ez a rengeteg módosítás már tényleg nem kellene.
szandokan
@Horizont: Ahogy ezeket elnézem, nem sok jó vár a szegényebb családokra. Egyébként tudod, hiszen ismersz, nekem voltak fenntartásaim a támogatások terén régebben is, és a mai napig vannak. Az óvoda egyébként is közelről ismerős, de sokszor leírtam már a meglátásaimat ezzel kapcsolatosan. Az lenne az igazán jó megoldás, ha külön lehetne választani a megélhetési szülőket a tisztességes, de szegényebb szülőktől, és annak fejében adni a támogatásokat, de ez igaz az élet minden területére. A kormány által elpazarolt összegekről meg már nem is akarok szót ejteni, ezeket még pár hónapja el sem tudtam volna képzelni róluk. Mondjuk nekem az is meglátásom, hogy a dolgozó, gyerekes családokat támogatják inkább, ez a minta tulajdonképpen. Aki dolgozik, gyerekeket nevel, a közösbe is többet tesz, tehát támogassuk is jobban mint azokat, akiket úgy kell az államnak eltartani. A másik oldalon viszont ott vannak az önhibájukon kívül bajba jutottak, akikről már nekem is változott a meglátásom. Valahogy úgy néz ki jelenleg a kormány, hogy egy jó döntés, egy rossz döntés, módosítás, mindezek heti rendszerességgel. Kicsit már túlzás.
volvós
@vonotok: tegnap 21:52

" Öcsi bácsi " ??? Ez tecccccik !!
Meine Ehre heisst Treue
Ennek (sincs) hírértéke. A hír az lenne, ha ez nem így lenne (tudjuk jól, miről szól ez a történet).
hetöndöe
@szandokan: Látszik,hogy fogalmad sincs,hogy miről beszélek.Természetesen ki lehet venni a megfelelő nyereséget egy vállalkozásból ,aki akarja,nem kell erre hivatkozni.Az azért több mint furcsa,hogy egy garázsból kialakított üzlethelységre hogyan írnak le 500M2 csempét az adóból,na meg ezer kilómétert havonta a munkába járásra.
Próbálkozz meg már egyszer olyanokat hülyének nézni,akik még életükben nem láttak ilyet.Egy normális országban meg nincs olyan,hogy a munkavállalók fele minimálbérre van bejelentve,mert fel sem merül ilyen trükközés kérdése a túlnyomó többségben.
Mivel nálunka NAV sincs a helyzet magaslatán,ezért megy ezerrel a trükközés és akkor még nem is beszéltem az összefonódásokról.
Nil
Biztos nagy a család kell az ingyen benzin nekik
verőce21
Lehet, hogy csak a sofőrje drogfutár. Szaladgál Kelebiától Bécsig, amíg a gazdája a Parlamentben szundít. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.