Az írónő szerint egy normálisan működő közmédiában eljuthatna a kormányhoz, mit gondol munkájáról egy díjazott.

„A magyar kultúra napján Márai Sándor-díjat vehetett át Tompa Andrea, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, a Színház című folyóirat szerkesztője a 20. századi kisebbségi lét kérdéseinek újszerű és hiteles prózai ábrázolásáért” – számolt be az MTI, de sajnos valami kimaradt: a díjazott reakciója a tudósításba nem került be.

Tompa Andrea az ATV riporterének azt mondta ugyanis: morális dilemmát okozott neki, hogy ettől a kormánytól bármit is elfogadjon. Végül a díjat átvette, az azzal járó 770 ezer forintot nem. Azt az Igazgyöngy Alapítványnak adományozza, mivel annak vezetőjét, L. Ritók Nórát hiteles embernek tartja.

Az írónő szerint lépése üzenet a kormány felé, és ha lenne egy normálisan működő közmédia, akkor el is juthatna az országot vezető politikusokhoz, hogy egy díjazott mit gondol a kormány munkájáról. A Magyar Narancs gratulált kritikusa döntéséhez, Gajdics Ottó szerint viszont Tompa Andrea a Márai-díjat sem érdemelte meg, mert a Fejtől s lábtól című regénye „bűn rossz”.


1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Megértem az Írónőt a pénz felajánlása (tehát nem a saját célra elfogadása) miatt, mint ahogy megértem azt a nyugdíjast, aki az 1,8%-os nyugdíj emelését elküldte orbánnak. Mindkettő fölösleges volt abból a szempontból, hogy mint Tompa Andrea mondta "el is juthatna az országot vezető politikusokhoz, hogy egy díjazott mit gondol a kormány munkájáról."
Mindenkinek, minden lehetőséget meg kellene ragadni az ország vezetésével szembeni elégedetlenségének kimutatására.
Ehhez az országvezetéshez és a gazdagokhoz eljut minden, de ezek teljesen erkölcsi nullák, jogot alkottak és jogot formálnak ahhoz, hogy ilyen aljas módon gazdagodjanak, miközben a NÉP egyre nagyobb részben szegényedik. Éhenhalásról, megfagyásról hallani olvasni a (cenzúrázott) híradásokban is.
Az egymásnak osztogatott (havi 1 millió Ft feletti) pénzekből, legalább az éhezést meg lehetne szüntetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.