Jávor István nemzetközileg elismert korrupciókutatót feljelentett a NAV és 3 millió forintot követel tőle becsületsértésért. Kollégái tiltakoznak a pártállami módszereket idéző hatósági fellépés ellen.

Az Oktatói Hálózat közölte, felháborodással értesült arról, hogy kollégájuk, Jávor István, a korrupciókutatás nemzetközileg elismert szakembere, az ELTE TáTK oktatója ellen megfélemlítő hadjáratot indítottak a magyar hatóságok. Tiltakoznak a tudományos kutatás és a véleménynyilvánítás szabadságát, a tanszabadságot, valamint Jávor István személyes adataihoz fűződő alapvető jogait súlyosan sértő, a pártállami módszereket idéző hatósági fellépés ellen.

A korrupció jelenségét tudományos eszközökkel vizsgáló kutatót a minap feljelentette a NAV becsületének és jó hírnevének megsértéséért, és 3 millió forintot követel tőle. Az OH szerint a NAV akciója nem elszigetelt jelenség, hanem része egy szélesebb stratégiának, amelynek keretében az adóhatóság úgy reagál a vezetőit ért korrupciós vádakra, hogy feljelenti azon médiumokat és magánszemélyeket – többek közt Jávor Istvánt is – , akik talán a legtöbbet tették a magyarországi korrupció mechanizmusainak  feltárásért.

A NAV egyébként azzal vádolja Jávort többek között, hogy az adóhatóság korrupt gyakorlatával kapcsolatos állításai bizonyíthatatlanok, és hogy ezek hangoztatásával egyetemi oktatóként káros befolyást gyakorol „a legfogékonyabb korban lévő diákokra.” Az Oktatói Hálózat szerint kollégájuk zaklatását a rendőrség tovább fokozta azzal, hogy egy magánjellegű üggyel kapcsolatos rendőrségi idézést nem a lakcímére, hanem  egyenesen munkahelyi vezetőjének titkárságára küldött.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
@Tibor43: Mint ahogyan a "lezárt" internet-témában, itt is kiváló szakemberként Deutsc Tamás a legkézenfekvőbb jelölt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisangyalom13
Kedveseim, hány korrupciókutató intézet van, ma Magyarországon?
Brókerügyvédek és a könyvelők segítik a korrupciót, ezekről miért nincs statisztikai kutatás?
lajospapa
Akárki akármit mond, Magyarországon csökken a korrupció. A lenyúlások törvényessé vannak emelve. Közbeszerzés van , trafikpályázat, földpályázat milliárdos állami megrendelések nyerhetők. A nyerteseknek pedig szíve joga, hogy bizonyos alapítványokat támogassanak. Varrjatok rá gombot!
Desischado
Hát nem tiszta diktatúra? Ha nem kussolsz, beverik a fejed! Gyalázat, ami itt folyik!
mate03
@mekkelek: Ugye mondtam hogy visszatért a Rákosi korszak!Majd jön értük a nagy fekete autó!Talán még az is előfordulhat hogy rosszul lesznek,a mentő meg késve érkezik!
mekkelek
@mate03: Ja, vagy valami gyógyszert vesznek be... Sokan sajnos fel sem fogják hogy ez mennyire durva.
kukac50
Azért teszik ,hogy továbbra is korruptak maradhassanak.
Ez is mutatja,hogy Magyarországon Orbán eltörölte az igazságszolgáltatást.
Hazug kormánytagoktól mit várhat az ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.