Nincs egyértelmű jogi helyzet az intézkedő rendőrök sajtófotózása ügyében – mondta Simonné Gombos Katalin, a Kúria polgári kollégiumának szóvivője a legfelsőbb bírói fórum hétfői jogegységi ülését követően Budapesten.

A Kúria teljes ülése hétfőn meghozott jogegységi határozatában megsemmisítette azt a 2012-es jogegységi döntést, mely szerint csak a beleegyezésükkel lehetett felismerhető fotót közölni a közterületen intézkedő rendőrökről.

A korábbi jogegységi döntést tehát a bíróságok már nem alkalmazhatják, ám a Kúria új támpontokat egyelőre nem tudott adni, hogy a jelenlegi helyzet jogalkotással, vagy esetről esetre konkrét bírósági döntésekkel, jogértelmezésekkel tehető majd egyértelműbbé – tette hozzá Simonné Gombos Katalin.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
De akkor, lehessen mutatni az bűnelkövetők arcát is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tanavata
Csatlakozom az előttem szólókhoz.A bűnelkövetők arcát sem kell kikockázni.Ha már a rendőröket sem illeti meg a személyiség jog adta védelem a bűnözőt se illesse meg, így lenne igazságos.Hiszen a rendőr sem önként fotózkodik, de a bűnöző sem véletlen téved a rossz útra.
1magyar
Ja, a bűnözőt nehogy véletlenül valaki felismerje ha készül valamire, de a rendőrön meg tudjanak bosszút állni???
Ki hoz ilyen idétlen törvényeket ami védi a bűnöst akárki mást megmutat?
pbalage
szerintem takarjuk ki őket továbbra is őket lehetőleg minél ökörebb rajzokkal.
Strassnoff Ignác
A zsivány jogai bezzeg egy pillanatig sem kérdésesek...
36
@volvós: Így van. Ha már ez a jogi helyzet állt elő, akkor mindenkit mutassanak. Szemét egy dolognak tartom, hogy a rendőrt kiszolgáltatják, annak pedig akit vezetőszáron kísérgetnek, ki kell takarni az arcát. Diszkrimináció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.