Nincs egyértelmű jogi helyzet az intézkedő rendőrök sajtófotózása ügyében – mondta Simonné Gombos Katalin, a Kúria polgári kollégiumának szóvivője a legfelsőbb bírói fórum hétfői jogegységi ülését követően Budapesten.

A Kúria teljes ülése hétfőn meghozott jogegységi határozatában megsemmisítette azt a 2012-es jogegységi döntést, mely szerint csak a beleegyezésükkel lehetett felismerhető fotót közölni a közterületen intézkedő rendőrökről.

A korábbi jogegységi döntést tehát a bíróságok már nem alkalmazhatják, ám a Kúria új támpontokat egyelőre nem tudott adni, hogy a jelenlegi helyzet jogalkotással, vagy esetről esetre konkrét bírósági döntésekkel, jogértelmezésekkel tehető majd egyértelműbbé – tette hozzá Simonné Gombos Katalin.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
De akkor, lehessen mutatni az bűnelkövetők arcát is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
De akkor, lehessen mutatni az bűnelkövetők arcát is!
tanavata
Csatlakozom az előttem szólókhoz.A bűnelkövetők arcát sem kell kikockázni.Ha már a rendőröket sem illeti meg a személyiség jog adta védelem a bűnözőt se illesse meg, így lenne igazságos.Hiszen a rendőr sem önként fotózkodik, de a bűnöző sem véletlen téved a rossz útra.
1magyar
Ja, a bűnözőt nehogy véletlenül valaki felismerje ha készül valamire, de a rendőrön meg tudjanak bosszút állni???
Ki hoz ilyen idétlen törvényeket ami védi a bűnöst akárki mást megmutat?
pbalage
szerintem takarjuk ki őket továbbra is őket lehetőleg minél ökörebb rajzokkal.
Strassnoff Ignác
A zsivány jogai bezzeg egy pillanatig sem kérdésesek...
36
@volvós: Így van. Ha már ez a jogi helyzet állt elő, akkor mindenkit mutassanak. Szemét egy dolognak tartom, hogy a rendőrt kiszolgáltatják, annak pedig akit vezetőszáron kísérgetnek, ki kell takarni az arcát. Diszkrimináció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.