Akár nyolcezer ember állásába is kerülhet a vasárnapi boltbezárás a Költségvetési Felelősségi Intézet költségvetési kockázatelemzése szerint.

A hvg.hu összefoglalójában azt írja, az elemzés szerint 165 milliárd forinttal csökkenhet a kiskereskedelmi forgalom, ez a pénz azonban nem teljesen tűnik el a kiskereskedelemből, hanem átterelődik más területekre. A többlet kereslet megjelenik majd más típusú fogyasztásban, és azokban az iparágakban megnőhet a munkaerő iránt is a kereslet.

A vasárnapi boltbezárás, az élelmiszerlánc felügyeleti díj megemelése és az egyszeriként bejelentett dohányipari  különadó miatt egyébként átmenetileg 6-8 ezer ember veszítheti el a munkáját, de a másutt jelentkező kereslet miatt végül pár száz fő maradhat tartósan munkanélküli az intézet elemzése szerint.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
"Költségvetési Felelősségi Intézet"
???!!!
Ez komoly?
Hogy a nyű rágja meg Orbán Viktor. . .
papa.49
A bolti alkalmazottak nem minden hiszen kevesebb előkészítőre, kevesebb, sofőrre, kevesebb rakodóra lesz szükség...
A kdnp. olyan barmok hogy ezt még végig se tudták gondolni...
m.macskosz
@papa.49: Szerinted azt a kdnp-t mennyire érdekli az emberek sorsa, amelyik 16 taggal mereszti a seggét a parlamentben, abból 6 már rég nyugdíjas korú,
ám MINDEGYIK FELVESZI ÚGY A JÖVEDELMÉT, MINT A NYUGDÍJÁT?!
papa.49
@m.macskosz: A kdnp. faxikat tudom végképp nem érdekli az a dolog, csupán azért verték keresztül, hogy legyen valami amire hivatkozhatnak, lám ezt ők vezették be, persze amúgy meg hót hülyék mindenhez, mert mindegyik csupán az mszmp. múltjából él, és túl jól él...
m.macskosz
@papa.49: Már többször belinkeltem, hogy eredetileg nem a kdnp nevű álkeresztény mocskok ötlete volt, hanem a munkástanácsok országos szövetsége keresztény tagozata már tíz éve forszírozta.
papa.49
@m.macskosz: Látod ezt nem tudtam, kösz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.