De a legnagyobb baja, hogy új jobboldali médiabirodalmat kell létrehoznia – írja a Népszabadság. Ugyanis Orbán a köztévét csak addig irányíthatja, amíg hatalmon van. Ezen kívül pedig csak az Echo TV-re, a Magyar Hírlapra, a Demokratára és a Napi Gazdaságra számíthat.

A lap információi szerint Orbánt megviselték Simicska szavai, leginkább azért, mert nyilvánosan mondta őket. Már a botrány kitörését megelőző napon, a mezőkövesdi frakcióülésen is lehetett érzékelni, hogy Orbán rendkívül feszültté vált, ha Simicskára utaltak. Ez érzelmi reakció volt. Ugyanakkor a miniszterelnök lépéselőnyben van: azzal arányban készítette elő egy alternatív jobboldali médiabirodalom létrehozását, ahogyan egyre jobban szorította ki egykori barátját. Ezzel kapcsolatban egyébként nem érzett lelkiismeretfurdalást, mivel saját, szuperlojális médiát akar.

Orbán a szigorúan zárt frakcióülésen hosszan beszélt egy belső közvélemény-kutatásról, mely az „értékvilágra” fókuszált. E szerint a magyar felnőtt lakosság közel 40 százaléka a klasszikus konzervatív értékeket érzi magáénak, a nemzeti elkötelezettség mellett a munkát és a teljesítményt tartja fontosnak. A miniszterelnök állítólag a hatvanszázalékos arányt tartotta volna megnyugtatónak, de ezt is jó alapnak nevezte. Ugyanakkor ezeknek a szimpatizánsoknak a stabilizáláshoz önmagában nem elég a közmédia, ezért a tv2 válhat a médiaháború új kulcsszereplőjévé. Ugyanis innen már sikerült kivonni a Simicska-Nyerges befolyását, míg Habonyé és Vajnáé megerősödött.

Az pedig dilemma, hogy a kormánytagok elfogadják-e a a Hír TV meghívását, egyelőre kivárnak. A közvélemény-kutatások közben arra intenek, hogy a Fidesz és a Jobbik között négyszázezer főre mérséklődött a támogatók számának különbsége. Így a már Simicska Lajos által elnökölt Hír TV jobbikos politikusok szerepeltetésével tovább tudná rombolni a kormány népszerűségét.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Akik a "munkát és a teljesítményt" tartják fontosnak, azok az alábbi dolgok hallatán köpnek egy nagyot:

- stadionépítések és a magyar foci eszetlen támogatása
- fideszes nyikhajok munka és teljesítmény nélküli gazdagodása
- közmunkások megalázása
- piactorzító jogszabályok a kereskedelemben a haverok helyzetbe hozására
- dohányboltok átjátszása strómanoknak és hívőknek
- növekvő állami beavatkozás és szerepvállalás egyre több területen
- 80 milliárd a nézhetetlen köztévére
- hazugságok az állam "mindenható" szerepéről az öngondoskodás gyengítése mellett (pl. állami nyugdíj ígérete)
- az egykulcsos szja-val a legjobban keresőknek jelentős plusz jövedelem juttatása mindenféle plusz teljesítmény nélkül (ez különösen az állami alkalmazottaknál érdekes)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
@Desischado: Azt hittem, így közeledve a 60-hoz, hogy azt a pér évet -ami még marad - csendben, békében, unokázva leélem Évával. De 89-tol valami nagyon el lett rontva ebben az országban. Lehet, hogy ez a nép még alkalmatlan volt a demokráciára???
Az Angoloknak 400 év kellett ahhoz, hogy kialakítsák azt a politikai kultúrát amivel rendelkeznek. Ha elütöttem valamit, bocsi. Remélem küzdesz az " ellenségeddel "
hetöndöe
Ilyenkor annyira feszült szegény,hogy rögvest zsebre vágja mind a két kezét és zavarában kezet is fog saját magával a gatyájában.:-))
Desischado
@vonotok: Ha arra az "ellenségre" gondolsz, naná, hogy küzdök! Adja fel a halál, de én nem! Az nem az én parkettem. A másik dologról meg sajnos, igazad van, el lett rontva az egész "rendszerváltás". Sokan gazdagodtak meg mások kárára. Szétvertek mindent, és fillérekért vásároltak üzemeket, így nem volt nehéz ,meggazdagodni! Mindenünk volt, és módszeresen felszámolták! Verje meg az ég az összest, akik koldussá tettek minket és az országot!
Remekül gépeltél, és nem ütöttél el semmit! És unkázzatok békésen!
vonotok
@Desischado: Szia. szorítok a küzdelmedben győztes legyél. A leveled második részét kár,hogy nem egy bíró szájából halom.
Desischado
@vonotok: Én már ajánlottam, hogy bíróvá avanzsálok, és úgy elítélem ezt a bandát, hogy abban hiba nem lesz! És köszönöm a jókívánságot! (mgölelget)
kukac50
Simicska sokat tud Orbánról és fél,hogy Ő lesz aki miatt bukni fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.