Giró-Szász András kommunikációs államtitkár sógora is beszállt abba a csapatba, akik nagyon jól jártak a Belvárosban: közel kétszeres áron adta el azt az V. kerületi ingatlant, amelyet néhány hónappal korábban csomagban vett meg Heim Péter luxemburgi cége az akkor még Rogán Antal által vezetett belvárosi önkormányzattól – számolt be az Index.

A belvárosi önkormányzat a fővárostól szerezte meg az üzlethelyiséget, hogy azonnal elsózhassa a luxemburgi mezben jelentkező századvéges üzletembernek.

A Praefinium 2010 júliusában öt ingatlanból álló portfóliót szerzett meg 2,6 milliárd forintért az önkormányzattól, például egy egymilliárd forintra értékelt bérházat és egy félmilliárdos Dorottya utcai épületet is, amelyben 120 szobás hotel kialakítását tervezik benne, és a projektcégben sógorával együtt Giró-Szász András is résztulajdonos.

Miután az önkormányzat négy évig nem volt hajlandó megnevezni a vevőket, idén januárban derült ki, hogy a luxemburgi cég képviseletében Heim Péter járt el az önkormányzatnál, ugyanis előkerült egy papír, amelyen Heim magát vezető tisztségviselőként megjelölve igazolta az önkormányzatnak, hogy Praefinium SICAV-FIS rendelkezik a vásárláshoz szükséges pénzzel, amit a szerződés aláírása után 60 napon belül át tudnak utalni.

Heim, miután kiderült a belvárosi ingatlanvásárlásban játszott szerepe, azt nyilatkozta, hogy 2012-re ő teljesen kiszállt az ügyletből és azt állította, hogy a Praefinium SICAV-FIS a hitelválság miatt nem tudott mit kezdeni az épületekkel, ezért a továbbértékesítés mellett döntöttek.

A Zrínyi utcai ingatlan esetében egyébként kevéssé érvényesek az önkormányzat korábbi érvei, amelyekkel az ingatlanbotrány kirobbanásakor védte eladásokat: a korábbi orvosi rendelő nem volt az V. kerület tulajdona, így fenntartása sem jelenthetett terhet, ami indokolta volna, hogy gyorsan és a válságra hivatkozva nyomott áron szabaduljanak meg tőle pont akkor, amikor a kerület nagy vállalkozása, a főutca-projekt kezdett beérni. Az is furcsa, hogy a kerület nem a tulajdonában lévő ingatlant értékesítette, hanem inkább elcserélte egy másikra, és azt apportálta az eladásra kínált ingatlancégbe.

Az Index megkereste az önkormányzatot is:  szerintük  félrevezető azt állítani, hogy gyorsan akarták apportálni az ingatlant, továbbá közölték, hogy az 50 százalékos értékesítésről szóló pályázatot 2009 júliusában írták ki. Ezek szerint akkor, amikor a Zrínyi utcai helyiség még nem is volt a kerület tulajdonában.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Sógor, koma, jó barát, rokonok,
maffia állam !
Habár, megmondta Orbán, folytatjuk !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Strong
Attól még ez mai hír:

Még mindig 2/3 a fidesz...

(új felmérések szerint, szűken márcsak, - de igaz)
volvós
Na te emberiség szégyene, girnyó leg-ge...i !!!
Már kezdtem aggódni, hogy a századvégböl
lopott " megtakarításból " nem jött egy kis utánpótlás !
Remélem, jól fog jönni az intenziv osztályon a paraszolvenciához.
Vagy a börtönkoszt mellé egy kis hazai nassolásra.
Desischado
@nyanya001: És a sok hülye erre szavazott, hogy folytatódhasson a lopás! Szégyen gyalázat, ami itt folyik!
mate03
@Hellcat: Nem napi egy,hanem óránként kettő!
panellproli
Mint ahogy írtam már korábban az orbán-vejkó kapcsán hogy a tanítványok túlnövik a mesterüket. Ez az ájtatos képű G.Sz. még szóvívő korában csak állt a pulpituson mint egy ma született bárány, a háttérben meg gyönyörűen felépítette a maga birodalmát.Másról sem szólnak a hírek, minden nap kiderül hogy milyen jól jövedelmező érdekeltségei vannak, most már a rokonok is sorra kerülhetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.