A fideszes Bánki Erik a parlament mai ülésén az ipari termelés növekedésére, a foglalkoztatottság bővülésére, valamint a GDP-növekedésre hívta fel a figyelmet, majd kijelentette: a kormány kitűnően kezelte a válság adta problémákat.

Beszámolt a hitelminősítők pozitív értékeléseiről is, hozzátéve: joggal várható az idei stabil növekedés. A kormánypárti politikus azonban a jövőn is rajta tartja a szemét, ezért feltette a kérdést: mit tesz a kormány, hogy a folyamatok fennmaradjanak?

Tállai András készséggel válaszolt is neki: több tényező hatását mutatják a gazdasági eredmények. Beszámolt a beruházások jelentős növekedéséről és arról is, hogy az ipari termelés mértéke is kimagasló volt tavaly.

Biztosítani kell a fenntartható növekedést

- hangsúlyozta, a feladatok közé sorolta az uniós források felhasználásának megkönnyítését és kifizetésének gyorsítását. Olyan pénzügyi és bankrendszert kell létrehozni, amely a gazdaság érdekeit helyezi előtérbe – fűzte hozzá – és képzett szakemberekre is szükség van a gazdaságban, ez támogatási rendszerrel és a szakképzés átalakításával érhető el.

Bánki Erik a választ elfogadta.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsik68
Növekszik Rogán,Orbán s a Fidesz banda vagyona,de csökken a nép,a magyar ember életszinvonala!Növekszik az emberek elégedetlensége!!
pbalage
@jancsik68: az elégedetlenséget a választási törvény további piszkálgatásával statisztikailag lehet csökkenteni.
kkalman
Ha nem lenne itt a négy autógyár, Audi, Mercedes, Opel, Suzuki, a gazdasági növekedés alulról közelítene a nullához. Jó messziről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok