A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója kedden ismét felbukkant a szervezet listáján. Az Interpol vörös jelzést adott ki, ez a legmagasabb szintű riasztás. Ez tájékoztatja a szervezet összes tagállamát arról, hogy az illetőt keresik a riasztást kérő országban, ami ez esetben Horvátország hatóságait jelenti.

Hernádi Zsolt neve már korábban is szerepelt a kőrözési listán, de az Interpol ügyeit ellenőrző független bizottság (CCF) felülvizsgálata miatt 2014. március 3-án lekerült róla.

A horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek azért, hogy a Mol megszerezhesse az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogát. A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt ezt követően visszautasította a vádakat, leszögezve, hogy soha nem korrumpált egyetlen politikust sem, és nem adott pénzt azért, hogy megszerezze a horvát INA-ban az irányítási jogokat.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nocsak nem jött be az uniós szabály kihasználása, ha egy EU-s ország bírósága felmenti, hatályát veszti a körözés. Ezért volt az, hogy egy "magánember" beperelte idehaza Hernádit, a független bíróság meg felmentette, nyilván a még függetlenebb Polt inspirációjára, ezért került le a körözési listáról. Hát nem jött be ez a saller sem, amit a dakota a barátja védelmére eresztett el a független vazallusa által, az EU-s jog kijátszására.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mindenkinek igaza van, de mit gondoltok mennyire érdekli ez a hazugovicsot, vagy a hernádi pubit, semennyire, igaz nem teheti ki a lábát az országból, mert akkor elkapnák, de itthon vígan el van...
nezelodo
Sziszifusz ma, 06:18

Persze, letartóztatják, kivéve a gyevi bírót! Ha ezt a szabályt betartanák, nem azt vinnék először aki ferde szemmel nézett valamelyik maffiózóra.
tivoli
Őrá is ki kell adni a kilövési engedélyt mint Osama bin Ladenre, különben sose lesz vége
bencemacska
Jó lenne egy ügyvéd véleményét hallani az esetről. Mit kell(ene) csinálni ilyenkor az Interpol magyar egységének? És mi van, ha nem látja el feladatát?
Már járt az ügyében Csányi Horvátországban eredménytelenül!
nezelodo
Bizakodjunk, hozott már haza külföldön bujkáló, bűncselekményt elkövető dakotapárti önk. képviselőt az Interpol, tíz év után, aztán még a bíróság sem mentette föl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.