A Fidesz szerint Kész Zoltánnak, a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás baloldali pártok által támogatott független jelöltjének most már papírja is van arról, hogy hazudik.

A nagyobbik kormánypárt szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra kérte a képviselőt, hogy arról beszéljen, "kis-Gyurcsány módjára" miért akarja eladni a veszprémiek alól a kórházat és az iskolákat. Hozzátették: Kész Zoltánról az elmúlt hetekben kiderült, hogy nem hisz az állami egészségügyi ellátásban és oktatásban, vagyis fizetőssé tenné az egészségügyet és az iskolákat.

A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely szerint Kész Zoltán valótlan tényállítással megtévesztette a választókat.

Az ügyben a Magyar Munkáspárt nyújtott be kifogást a Veszprém megyei 1-es számú választókerületi bizottsághoz. A kifogásban azt írták, Kész Zoltán egy február elsejei budapesti demonstráción a Parlament előtt egyebek mellett azt mondta: "tizenkét jelölt indul a választáson, a Fidesznek van tizenegy jelöltje, tizenegy különböző mezben. Kamujelöltekkel és az ellenzéki szavazók megosztására készülő kalandorokkal állt fel a fideszes csapat”.

A Magyar Munkáspárt az elhangzott állítások bizonyítására egy linket jelölt meg, amelyet azonban az elsőfokú eljárásban nem sikerült megnyitni és a videót lejátszani, így a kifogást az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

Az ügy fellebbezés nyomán került a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely múlt héten elmarasztalta Kész Zoltánt. A kifogást másodfokon tárgyaló NVB szerint a beadványozó megfelelő bizonyítékot mellékelt, hiszen az idézett szöveget is megküldte, valamint megjelölte, hogy az interneten hol érhető el. A testület határozatában azt állapította meg, hogy Kész Zoltán szavai nem véleménynyilvánításnak, hanem tényállításnak minősülnek, ezért a jelölt megsértette a választás tisztaságának megóvása, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási eljárási alapelveit.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ha a fideSSes választási bizottság elmarasztalta attól még igaza van, sőt annál inkább igaza van.
Ugyanis az tény hogy közpénz nem számít alapon a volt MSZMP tag Némedi mellett még jó pár kamu jelölttel indul a fideSS a választáson.
Láthattuk hogy mit csináltak a birkózószövetségben is. A fideSS becsületes úton semmit nem tud nyerni.
coyote3
Hamarosan az is kiderül róla, hogy az oviban rendszeresen elvette Horváth Jancsika autját, és minden nap meghúzta Hegedüs Marika copfját!!!
nezelodo
Csak nehogy megint lábon lőjétek magatokat a gyurcsányozással, nem biztos, hogy riasztja a választókat titeket látva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.