Eljött a védőnői szolgálat megbecsülésének ideje, és erről kormánydöntés is született – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken egy budapesti konferencián.

Balog Zoltán szerint az egészségügyi alapellátást úgy gondolják át, hogy abban világosan legyen kijelölve a védőnői szolgálat "rangja és helye", részleteket azonban valamiért nem igazán árult el.

Az egészségügyi alapellátásnak két igazán erős pillére van: az egyik a háziorvosi, a másik a védőnői rendszer – mondta a miniszter, aki úgy véli, a háziorvosi rendszerben már elindult egy komoly támogatás: 2015. január elsejétől minden háziorvos szolgálat több mint százezer forint plusszal rendelkezik.

Tarlós István köszöntőjében emlékeztetett, hogy a védőnői képzés 1915 novemberében indult el itthon, majd 1975-ben főiskolai rangra emelkedett, és mostanában alakul át egyetemi szintű képzéssé. A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy a kormány döntése értelmében a magyar védőnői hálózat megújítására 700 millió forintos uniós támogatást biztosítanak.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár kijelentette, az alapellátás, így a védőnői szolgálat is kiemelt figyelmet kap ebben a ciklusban.

A védőoltásokkal kapcsoltban megemlítette, hogy a területen fontos szerepük van a védőnőknek, egyre többször jelenik meg ugyanis a fiatal szülőknél az oltásellenesség. Úgy fogalmazott: "nehogy egy évtized múlva Magyarországon is kitörjenek járványok a butaság és a rövidlátás miatt".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Nem lehetne valami kézzelfogható módon bizonyítani azt a fene nagy megbecsülést?
oncogito
Igérni tudnak. Bár a védőnők fizetéséről semmi konkrét említés nincs. Igy könnyű megtartani.
Tarlós is csak annyit tud a védőnők feladatáról, hogy oltani kell a gyereket. :-(
Az egészségügy többi dolgozói, a nővérek, intenzív osztályon dolgozók még várhatnak.
Ahogy Nagy Bandó fogalmazott, mikor lesz jövedelemnövekedés?
Mielőbb! -- MI Előbb!
silber13
Ismerős már az ilyen szöveg tiszteletes ( úr ) Rómában azt mondták az ilyen ígérgetésekre, hogy" Parturiunt montes, nascetur ridiculus mus " Önre való tekintettel: ' vajúdnak a hegyek nevetséges kisegér születik!" Hát ez lesz az ön ígérvényeiből, mint általában!
KERKA
Megbecsülésük elismerése mellett fognak továbbra is túlórázni, ügyelni, ünnepnapokon és éjszakákon át dolgozni, pedig mindegyik családos anya, többnyire fiatalok, tehát kicsi gyerekeik vannak. Azt nem értem, ha főiskolai végzettségük van, hogyan kereshetnek 100 ezer alatt?
Arról sem szól a fáma, hogy 2 évvel ezelőtt elvették tőlük a délutános pótlékot. Azok a nővérek, akik öregotthonban, vagy szociális otthonban( sérült gyerekek mellett) este 10-ig ügyeltek ,elvesztettek havi 15 ezer forintot.
Senara
Ma a védőnőknek hazudtam , Klárika jelezze a Hiltonnak a kedvenc asztalomat kérem .
papa.49
A lányom több éve védőnő, a komoly megbecsülés 3000 Ft, jelentett az esetében, valahogy nincs arányban az állattitkárok 300 ezres növekedésével!!!
,,Ájtatos esztergányoló,, kevesebb hazugsággal többre mennél!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.