92,39 %-os feldolgozottságnál a szavazatok 43,14 %-ával vezet a baloldal által támogatott Kész Zoltán a mai veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választáson, ezzel gyakorlatilag eldőlt a megüresedett mandátum sorsa és megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége.

A második helyen Némedi Lajos, a Fidesz-KDNP jelöltje áll 33,4 %-kal, míg a harmadikon a jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea 13,86 %-kal.

Elbukott a kétharmad

Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

Kész Zoltán győzelme azt jelenti, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek nem lesz újra kétharmados többsége az Országgyűlésben, akkor sem, ha a Veszprém megyei 3-as számú választókerületi mandátumot sikerül megtartaniuk az április 12-ei tapolcai időközi választáson.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Köszönöm mindenkinek akinek volt bátorsága nem a fideszre szavazni
remélem így lesz Tapolcán is
és remélem lesz még pár időközi választás ahol lehetőség lesz váltani
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Én nem tudom milyen ott az wemberek élete de nagyon nem térhet el , kedődhet feltépni a szoc íroda megfelelő ablakát majd odaöltetni egy értelmesebbet néhány bőtöndel .
F_Viktor
Gratulálok a józanul gondolkodó veszprémi és környékbeli szavazóknak, hogy a fityesznek nem sikerült őket megvenni kilóra.
Hiába ölt a győzelembe Orbán közpénzből 800 millió forintot soron kívül az önkormányzatnak, hiába a 4 milliárdos uszoda ígérete, hiába a baloldalt lejárató SMS-ek ezrei.
Knapp75
@Mariner1: ma, 08:36

Köszi a további felsorolást a fóbiáidról, de ismerem azokat! ;)
Elképesztő ostobaságokat tudtok összehordani!
A demokráciatudatodról annyit, hogy szerinted az ellenzéknek kéne nekiugrani, nehogy a kisebbségek jogait érvényesíteni tudják... Bravó.
papa.49
A kép kiváló, a focista rendeset hasalt...
Vizual
@Mariner1: Az ideológiákban az a szép, hogy olyan mint a bunda. Kifordítom befordítom mégis bunda a bunda. Talán meg az a brusura mait most kiosztottak nektek. DE nagy gondolkódonk azt mondta " El is lehet menni" ...és nézzétek meg végre mi van odakint. a nagy CCCP-ben. De igaz, ha mi hozzájuk fogunk tartozni gáz lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok