Megemelnék az orvosok fizetését, de ehhez mindegyiküknek alá kellene írnia egy szerződést arról, hogy itthon marad és nem fogad el hálapénzt – jelentette be Zombor Gábor.

A kormány tervei szerint a szakorvosjelöltek és szakorvosok jelenlegi, 100-200 ezer forintos ösztöndíja megmaradna, és később a bérük részévé válna. Mivel azonban ez bérfeszültségeket szülne, a többi orvosnak is emelni kellene a bérét – tette hozzá.

A béremelés nem automatikusan járna. Az érintett orvosok csak akkor kapnák meg a pénzt, ha vállalnák, hogy Magyarországon maradnak közalkalmazott orvosként, és nem fogadnak el hálapénzt. Az egészségügyi államtitkárnak március 31-ig kell elkészítenie az erről szóló javaslatát – tette hozzá.

Külön kezeli viszont a kormány az egészségügyi szakdolgozók életpályamodelljének kérdését. A szakállamtitkár elismerte, hogy ehhez még meg kell vizsgálni az ország teherbíró képességét. Egyelőre csak annyi várható, hogy az eddigi pluszpénzt beépítik a pótlékokba és nem bérkiegészítésként adják.

Fontos bejelentés volt az is a kormányszóvivőin, hogy áprilistól átveszik a kórházi adósságokat, erre az idei költségvetésben 60 milliárd forint van. A Heim Pál kórházban pedig gyermeksürgősségi centrumot alapítanak, országosan 10 milliárd forintot költ a kormány a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
Ekkora baromságot, ki az a hülye orvos aki ezt aláírja!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
ugyan.józan gondolkodású ember nem hisz a kormánynak.eddig is kiszopattak mindenkit,miért lennének az orvosok a kivételek?
Rumcájsz
Adjanak olyan fizetést az orvosoknak, hogy ne érje meg nekik elmenni!

Minden hal a fejétől büdösödik, de erről is a gyurcsánybajnai tehet!
Azelmúltnyolév?
Most már lassan 5 éve vagytok porondon, 5 éve megy a peresztrojkátok feleslegesen, hibásan.

A legnagyobb baj, hogy büntetlenül!
Dr plágium
Olyan sokan nem akarnak ekkora marhaságot elkövetni. Egész életére röghöz köti magát aki egy ilyen szerződést aláír, arról nem beszélve, hogy a következő 15-20 évben biztosan nem kap újabb emelést.
ipan54
Nemtudom ezt hány orvos fogja aláirni, max. az idős és már jó praxissal rendelkező orvosok, akik egyébként sem mennének külföldre, úgyhogy értelmetlen ! No ! AZ ápolószemélyzet megint kimaradt ?! igaz ,ne adjak tippeket, mertmég velük is aláiratnak hasonlót. A bér /mmint az ápolóké/ nemhogy több lett az évek során, hanem összességében a netto csökkent. Nem beszélve a cafeteriáról/ egyházi intézmény :miota Ők müködtetik rendesen leredukálták , és a ruhapénzt elvették, helyette nyavalyás poló és nadrág jutott / Czibere Úr persze nemhibás, hisz szerinte Ő csak a pénzügyi részéhez ért,a szakmai csapat dolga a többi . iGY gondolom ezt értette a bér-és egyéb juttatások elosztására is /
Aki Én
Kapnának egy kis plusz juttatást, a szabadságukért cserébe. Ez igen. Azt értem, hogy komoly szimpatizáns vesztés kellett ahhoz, hogy beszéljenek a témáról -miután százezrek menetek ki- , de, hogy ilyen szarul sikerüljön...
tivoli
No, édes gyermekeim. Amikor az átkosban az állam ingyen tanította az ifjakat az orvoslás tudományára, teljesen jogos volt az ilyen szerződések aláírása. Néhány évig kötelezően kellett egy bizonyos helyen dolgozniuk, hogy megszolgálják a beléjük vetett bizalmat.
Manapság viszont mindegyik maga fizeti a tandíját, sokszor évtizedekre eladósítva magát. Valahogy, valahol, meg kell keresnie - ha utólag is - a tandíjra valót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.