A romákat diszkriminálják, a menedékkérőket őrizetben tartják, a civil szervezeteket vegzálják, a törvényeket pedig egyeztetés és vita nélkül fogadták el. Megjelent az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet 2014-es jelentéseA migrációról szóló megállapítások szerint Magyarországon gyakori a menedékkérők őrizetben tartása az ügyük kivizsgálásának idejéig. Közölték, egy májusban kiadott jelentésben a Magyar Helsinki Bizottság megállapította, hogy az első alkalommal menedékért folyamodó férfiak 40 százalékát menekültügyi őrizetben tartották, és ezeknek az őrizetben tartásoknak a bírói felülvizsgálata sem volt hatékony. Utaltak arra is, hogy szeptemberben az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága kritizálta Magyarországot a menedékkérő és kísérő nélküli menekült gyermekek adminisztratív őrizetben tartása miatt.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Boszi27
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
"Minden vallási, politikai vagy pedagógiai rendszer próbaköve az az ember, akit formál. Ha a rendszer káros az intelligenciára, akkor rossz; ha a jellemre, akkor ördögi; ha a lelkiismeretre, akkor gyilkos." (Henri-Frédéric Amiel)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.