"A kormány nem irányíthatja az igazságszolgáltatást. Ennek van előnye, de ilyenkor van hátránya. Ha irányíthatnám, akkor kattanna a bilincs" – hallhattuk a Buda-Cash-botrány kapcsán, a ma reggeli, szokásos Kossuth rádiós liturgián.

Orbán Viktor pénteki jelenéseinek mellőzése régi célunk, de önöket minden műfaj érdekel, úgyhogy kénytelenek vagyunk beszámolni róluk. Rádiós megszólalásai már régóta csak bulvár szempontból jelentősek, olyasmik, mint mikor egy valóságshow-hős jó recsegve fingik, hogy biztosan bekerüljön az esti összefoglalóba.

A kétségbeesett közbeszéd-tematizálás egyik mellékjelenete a bilinccsel hadonászó Orbán képe is – aki egyébként jogász, és pontosan tudja, hogy mikor, miért vagy miért nem kattan a perec.

De saját rádiós talkshowjában tény, hogy elfér még egy kis önkényuralmi fantáziálás is, és Veszprém után csüggedve, "megélhetési bevándorlózásban" kifulladva valóban pont erre lenne most legnagyobb szüksége az országnak. Hogy valakire végre ráverhesse már a bilincset, ha nem is személyesen a kormányfő, de legalább a Nagy Elszámoltató Kormány. (Ami eddig Hunvaldtól Simonig, Gyurcsánytól Sukoróig rendre kudarcot vallott.)

Add már, uram, Bajnait rabláncon, '18-ig meglennénk vele!

Add már, uram, Bajnait rabláncon!

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Bűnt és börtönt emleget az az ember, aki közpénzből luxusstadiont építtetett a falujába. De ez nem elég, tegnapi hír szerint újabb fűthető pályákat építenek Felcsúton. Miközben egy másik hír szerint a János kórházban fáztak a betegek.
Ő mit érdemel?
Orbán arról az istállóról beszél "felháborodva", amelyben az ő lovai vertek tanyát. Mindez hozzá tartozik a "saját oligarchia" kiépítéséhez, amelyet sohasem titkolt az eltelt 4 évben. Időnként talán elszabadul egy-egy paci (l. Simicska), de azért ez az egész rablótanya Orbán istállója.
Paks II-ért és a haveroknak többek között a vejnek átjátszott közbeszerzéseknek mi a büntetési tétele?
Ők csinálták a Buda-Cash balhét, hátha lekerül a figyelem Vidáról, és a másik ötről, akik állítólag: Heim, Habony, Gíró-Szász, Lázár, Seszták.Úristen, mi lehetett az APEH-nél...Mekkora összegek.!Ha ennyire akarja orbán a Buda-Cash büntetésvégrehajtását!
Arról nem is beszélve, hogy a 4 banknak a jelenlegi vezetésű MNB adta ki a működési engedélyt, úgy hallottam, 1 nap alatt. Vajon rájuk is gondolt a bilincskattanással kapcsolatban?
Az igazságszolgáltatást tényleg nem irányíthatja (irányíthatná) a FideSS vezére épp csak presszionálja, szemlátomást, ami azt jelenti, hogy jogszabályok biztosította (vagyis pont hogy nem biztosította) keretrendszeren kívülről kísérli meg azt befolyásolni, méghozzá részben nyilvános üzengetésekkel. Amire persze normális országokban (demokráciákban) a bíróság általában a füle botját sem mozdítja, mert ebbe az ő dolgába ne ugasson bele senki, aki nem avatott tagja a bírói karnak.
Ami pedig ennek a mi kis Héraklészünknek az istállótakarítási ambícióit illeti, Rejtő halhatatlan figurája, Tuskó Hopkins jut eszembe a névsorolvasással. Az egyetlen mód, hogy ne bukjon ki számos szempontból tarthatatlan és besorolhatatlan személye az általános ellenőrzésnél: ő maga olvassa a névsort. Lásd Vidaildi önmagát vizsgálja.Orbán Viktor meg holmi feltételezett visszaélések ellenőrzésének látna neki. Klassz. Annak a Tuskónak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Gyönyörüüüüüüüü a foto a cikkben !!!
Kicsit lehettek volna keményebbek
a rendörök !!!
F_Viktor
@volvós: Innentől az íróasztalomat díszíti ez a kép :-))
volvós
@F_Viktor: Én is lementettem egy mappába !!!
Olyan jó nézegetni !!! Az unokám kérdezte,
hogy ki az a gacembej a jendöj bácsik között ???
papa.49
@volvós: Csak nem a prágai kirándulás képe került elő, mert nagyon úgy néz ki...
F_Viktor
@volvós: "gacembej", nagyon jó! :-)))

@papa.49: Nem, oda Orbán nem mert elmenni, a Twitter-huszár mellett Kerényit (s két napra a Fekete Dobozos Pestyt, akit, végül, mint sajtós nem kapott büntetést) börtönözték be pár napra.
Mint utólag kiderült, egy III/III-as tiszt (Taba valami) segítségével kaptak nagyon enyhe büntit, s a pénzbírságukat (5 ezer korona) is ő fizette ki.
kukac50
Orbánnak nagyobb esélye van a börtönre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.