Őskáosz – egy héttel az állami televíziók teljes struktúraváltása előtt ezzel az egy szóval jellemezték többen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisán tapasztalható állapotokat – írja a Népszabadság.

Március 15-én, a nemzeti ünnepen indul az M1-en a hírcsatorna. A közmédia vezetése minden lehetséges emberi és anyagi erőforrást átcsoportosított a hírosztályra, hogy zökkenőmentesen startoljon a reggel hat órától éjfélig tartó hírfolyam.

A kiszivárgott információk alapján a produkció egysíkú lesz, műsorfolyam gerincét viszont a hírháttér-műsorok jelentik majd, s a mostani Ma Reggel mintájára nagyon sok időt akarnak kitölteni stúdióbeszélgetésekkel.

A Népszabadság helyzetértékelése szerint a cég vezetőjének, Szabó László Zsoltnak az állásába kerülhet, ha a struktúraváltás után összeomlik a nézettség.

Márpedig erre jó esély van, ugyanis a tisztán híreket sugárzó csatornák mindenhol a világon a teljes nézőszámhoz viszonyítva csak pár százalékos nézettséggel üzemelnek, ugyanakkor kétséges, hogy sikerül-e a lemorzsolódó nézőket hatékonyan átterelni a nemzeti köztévé szerepét átvenni szándékozó, jelenleg ugyancsak alacsony nézettségi mutatókat produkáló Duna Televízióra.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Reggeltől estig fideszes párthíradó lesz. A mozikban mikor vezetik be a párthíradót mint régen?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@papa.49: oszt jónapot?...minek becsukni...hazudnak hozzá olyan statisztikát amilyet akarnak és utána még a jutalmakat is felvehetik...oszt jónapot..,
papa.49
@bundi: Hát pontosan ez az ok a ,,bezárásra,, a folyamatos hazudozás, és a milliós suskák felvétele, azért hogy a ,,Mari néni, vagy a Józsi bácsi,, nehogy véletlenül megtudja az igazságot a hazugovicsról meg a népizenekaráról!!!
mate03
@prielle: Igazad van! Ha már menni kell.legalább emelt fővel távozzon!
F_Viktor
@lampa laz: Írod:
"Nekünk viszont marha sok pénzünkbe fog kerülni ez a sok csatornás hazugsággyár, mert akkor is müködtetni fogják, ha senki sem nézi."

Ebben az évben kereken 80 milliárd forintunkba kerül a közmédia.
Ez 80 000 millió forint.
Ebből az összegből 10 ezer panel lakást lehetne venni Szegeden.
Vagyis ebből az összegből egy kisebb várost lehetne felépíteni!
S ez csak a 2015. évi működésükre fordított közpénz!
F_Viktor
Ennek a Szabó László Zsoltnak adnék egy tippet, hogy megkapaszkodhasson a közpénzen fenntartott vezérigazgatói bársonyszékében:
Meg kell hamisítania a nézettségi adatokat!
Ezekben a hamisításokban 5 év alatt rengeteg rutinra tettek már szert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.